Susret zajednica Vjera i svjetlo i Kursiljo u župi Kravarsko – Sisačka biskupija
Sisačka biskupija

Susret zajednica Vjera i svjetlo i Kursiljo u župi Kravarsko – Sisačka biskupija

Župa Uzvišenja Sv. Križa u Kravarskom bila je domaćin susreta zajednica Vjera i svjetlo i Kursiljo u nedjelju, 16. lipnja 2024.

Zajednica Vjera i svjetlo duhovni međunarodni pokret koji okuplja osobe s intelektualnim teškoćama, njihove roditelje i prijatelje. Rođen je iz želje da pomogne osobama s intelektualnim teškoćama, njihovim roditeljima i obiteljima, pronaći svoje mjesto u društvu i Crkvi. Na svetoj misi sudjelovali su članovi zajednice Vjera i svjetlo – Betanija“ iz Siska. Na kraju svete mise gđa Željka Šemper, Povjerenica za pastoral osoba s invaliditetom Sisačke biskupije u zajedništvu s članovima zajednice predstavila je rad Zajednice te najavila buduće projekte pozvavši župljane da postanu dionici mozaika radosti u životu najmanjih.

Istoga dana u župi se održavala formacija animatora zajednice Kursiljo, koji će ovoga ljeta služiti na srednjoškolskim terminima na otoku Krapnju. Nakon svete mise uslijedio je ručak i popodnevno druženje obje zajednice u zajedništvu sa župljanima župe Kravarskom gdje su se pridružili i kancelar Sisačke biskupije preč. Janko Lulić, te duhovnik zajednice Vjera i svjetlo vlč. Ivica Šimunović.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Održano peto zasjedanje Sinode – Sisačka biskupija

Katoličke vijesti

Održan stručni skup za vjeroučitelje – Sisačka biskupija

Katoličke vijesti

Predstavljena knjiga biskupa Ratka Perića „Isusovi sakramenti u molitvi Oče naš“ i knjiga sv. Tome Akvinskog „O Gospodinovoj molitvi – Sisačka biskupija

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti