Susret pape Franje s djecom u Veroni
Biskupska konferencija

Susret pape Franje s djecom u Veroni

Susrećući se s djecom u talijanskom gradu Veroni u subotu, 18. svibnja 2024., papa Franjo ih je potaknuo da budu osnaženi radošću Isusove ljubavi i prijateljstva te da idu protiv uobičajenog razmišljanja i da teže onome što je dobro i da rade za mir, izvještava Vatican News na svojim mrežnim stranicama.

“S radošću Isusove ljubavi i vjere možete biti mirotvorci i nadvladati sve poteškoće”, bio je utješni podsjetnik kojeg je papa Franjo ponudio djeci i mladima u Veroni u subotu ujutro 18. svibnja, tijekom svog jednodnevnog pastoralnog posjeta sjevernotalijanskom gradu, tijekom kojeg je odgovorio na tri pitanja, prije nego što se s njima pomolio.

Na pitanje kako razaznati Isusov glas, Sveti Otac je pozvao djecu da se prisjete kako se dobro osjećaju kada čine nešto dobro, a kako se osjećaju loše kada učine nešto loše. Dok su djeca s oduševljenjem odgovarala na Papina pitanja, on je objasnio da je dobar osjećaj koji dožive nakon što učine dobru gestu ono i što osjećaju dok im Gospodin govori.

Sljedeće pitanje odnosilo se na to kako biti mirotvorci. Papa ih je u tom kontekstu potaknuo da zajedno “budu znak mira”, u kojemu se slušaju, dijele i igraju se jedni s drugima, bez borbe.

Posljednje pitanje bilo je o življenju vjere, pa i u teškim vremenima.

Sveti Otac požalio se na brojne životne poteškoće, spomenuvši gubitak najmilijih, osobito rodbine, i podsjetio se na strašne ratove koji su u tijeku, te je nastavio izražavajući uvjerenje da nas radost koju nam Gospodin daje, tješi i osposobljava da guramo kroz sve što nam se nađe na putu.

Uz Isusa uz sebe, poručio je Papa djeci, ona doista mogu postati mirotvorcima te ih je potaknuo da hrabro i s vjerom idu protiv plime i iskoriste svoje darove kako bi pomogli drugima.

“Nemoj se bojati ići protiv plime ako želiš učiniti dobru stvar, razumijete li?”, inzistirao je Papa.

Susret je završio molitvom “Oče naš”, a zatim je Papa prisutnima udijelio svoj apostolski blagoslov. (kta/ika)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

U NCM „Ivan Pavao II.“ održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Katoličke vijesti

Nadbiskup Gallagher na proslavi Dana Hrvatskoga katoličkog sveučilišta u Zagrebu

Katoličke vijesti

„Jōbēl“ – poruka pravde i jednakosti

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti