Dan otvorenih vrata i Obiteljski dan u vrtiću “Sveta Obitelj”
Biskupska konferencija

Dan otvorenih vrata i Obiteljski dan u vrtiću “Sveta Obitelj”

U subotu, 18. svibnja 2024. upriličen je Dan otvorenih vrata i Obiteljski dan za djecu i roditelje dječjeg vrtića Sveta Obitelj i Caritasova Produljenog boravka/Obiteljskog savjetovališta, koji se nalaze u sarajevskom naselju Stup, objavljeno je na mrežnoj stranici Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije.

„Susret je počeo zajedničkim igrama za roditelje i djecu gdje su djeca imala priliku razvijati svoje natjecateljske i timske sposobnosti, a ujedno se i dobro zabaviti i nasmijati. Roditelji i djeca vukli su uže, nosili glazbene šešire, bacali loptice, plesali, nosili balone te navijali jedni za druge. Najviše smijeha donijela je igra u kojoj tate pokušavaju što brže promijeniti pelenu bebama lutkama te im odjenuti dječju odjeću“, navode iz Uprave vrtića.

Dječji vrtić Sveta Obitelj i ove godine sudjeluje na trodnevnoj manifestaciji “Predškolski dani” u okviru Revije kulturno-umjetničkog stvaralaštva djece predškolskih ustanova i Ustanova za specijalni odgoj i obrazovanje Kantona/Županije Sarajevo u školskoj 2023./2024. godini. Dio ove Revije je i predstavljanje inovativne didaktičke društvene igre na zajedničkoj izložbi, pa su roditelji vrtića Sveta Obitelj u proteklih nekoliko tjedana zajedničkim snagama kreirali i izrađivali nove didaktičke igre.

Nakon zajedničkih igara roditelja i djece proglašena je najbolja igra koju su roditelji izradili i koja će biti predstavljena na Reviji. Prvo mjesto osvojila je odgojna skupina Pačići dok su drugo i treće mjesto osvojili Leptirići. „Uprava vrtića i odgojiteljice su ponosni na sve roditelje koji su sudjelovali i kreirali ove igre koje će ostati trajno blago vrtića i s kojima će se djeca još drugo igrati“, navodi se u objavi.. Obiteljski dan završio je zajedničkim objedom i druženjem tijekom kojeg su djeca sadila jagode u starim gumama koje su na ovaj način reciklirane.

“Vjerujemo kako su svi naši stavovi, vrijednosti i razmišljanja temeljeni na iskustvu u djetinjstvu te se nadamo kako će djeca iz našeg vrtića ponijeti empatiju, otvorenost prema drugima i trajnu karitativnost kao dio svoje osobnosti kroz život”, naglasili su iz Uprave vrtića. (kta)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Intervju s mons. Franjom Komaricom, biskupom banjolučkim u miru i apostolskim upraviteljem

Katoličke vijesti

Susret Stadlerovih duhovnih kćeri, Služavki Maloga Isusa i Služavki Kristovih u Sarajevu

Katoličke vijesti

Polnoćka u Sanskome Mostu | Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije BiH

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti