U utorak 28. studenog u biskupskom domu u Krku biskup Ivica Petanjak susreo se s ravnateljima odgojno-obrazovnih ustanova s područja Krčke biskupije, od dječjih vrtića pa do srednjih škola.

Pozdravnu riječ uputio je sam Biskup te zaželio svim nazočnima srdačnu dobrodošlicu i izrazio svoju radost zbog mogućnosti da se i u ovoj školskoj godini susretne s ravnateljima.

Zatim se okupljenima obratio vlč. Zvonimir Seršić, predstojnik Katehetskog ureda Krčke biskupije. Nakon kratkog pozdrava izvijestio je ravnatelje o statističkim podacima koji se tiču vjeronauka u školi i vjeroučitelja te o trenutnim aktivnostima Katehetskog ureda, kao što je rad na smjernicama pri podjeljivanju i opozivu kanonskog mandata. Uime krčke biskupije predstojnik Seršić zahvalio se na profesionalnoj i ugodnoj suradnji sa svim školama.

Gost na susretu bio je vlč. Mo Josip Vidas, voditelj Odjela za crkvenu glazbu i glazbenu baštinu pri Uredu za kulturna dobra Krčke biskupije. Održao je predavanje na temu „Došašće i crkvena glazba“. Svoje razmišljanje obogatio je izvedbom nekoliko gregorijanskih adventskih napjeva, a iznio je niz zanimljivih činjenica o biti i smislu došašća. Posebno je istaknuo kako je došašće vjerničko vrijeme radosti, a ne profano vrijeme histerije oko sajmovanja. Nakon predavanja uslijedila je diskusija, a ravnatelji su iznijeli svoja iskustva i praksu škola u animiranju djece kod adventskih i božićnih aktivnosti.

Susret krčkog biskupa s ravnateljima zaključen je zajedničkim objedom i ugodnim razgovorom.

Print Friendly, PDF & Email