Sudionici novog Caritasovog projekta za osobe s invaliditetom posjetili Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH
Biskupska konferencija

Sudionici novog Caritasovog projekta za osobe s invaliditetom posjetili Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH

Voditelj novog Caritasovog projekta za osobe s invaliditetom pod nazivom DISC, gosp. Zlatko Malić, u pratnji gosp. Fikreta Zuke i Safete Baković predstavnika Udruženja slijepih Kantona Sarajevo i Unije organizacija osoba sa invaliditetom u BiH, posjetili su Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, izvijestili su iz Caritasa Bosne i Hercegovine.

Delegaciju projekta DISC je primio gosp. Kemo Sarač, pomoćnik ministra i suradnice gđa Amila Hasić i Vanja Vujadin. Sastanak je organiziran 6. veljače 2024. godine.

Središnja teme razgovora bila je implementacija projekta DISC, kojeg financira Europska unija, sufinancira Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, a provodi Caritas BiH u suradnji s Udruženjem slijepih Kantona Sarajevo, Udrugom Vedri osmijeh, Savezom slijepih Republike Srpske i Unijom organizacija osoba sa invaliditetom u BiH. Predstavnicima Ministarstva su predstavljene ključne projektne aktivnosti i dogovorena je suradnja na istraživanju o primjeni Konvencije Ujedinjenih naroda o pravima osoba s invaliditetom, radnoj grupi za zagovaranje u Bosni i Hercegovini i organizaciji Kongresa. Pomoćnik ministra je naglasio da će Ministarstvo biti na raspolaganju i pružiti potporu pokretu osoba s invaliditetom i organizacijama OSI koje djeluju u tom pokretu.

Projekt DISC Disability Inclusion and Social Cooperation (inkluzija osoba s invaliditetom i socijalna suradnja) počeo je 1. veljače 2024. godine i trajat će tri godine. Kroz projekt je predviđeno niz aktivnosti koje su usmjerene na jačanje organizacija osoba s invaliditetom, jačanje njihovih koalicija i drugih tijela, unapređenje suradnje s javnim sektorom te pokretanje zagovaračkih inicijativa za oprava osoba s invaliditetom u BiH. Caritas Bosne i Hercegovine zahvalan je Europskoj uniji i Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike na financijskoj potpori. (kta/caritas.ba)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Ljubav življena po mjeri Krista raspetoga veća je revolucija od svake ideologije

Katoličke vijesti

Nadbiskup Kutleša predvodio Službu Muke Gospodnje na Veliki petak

Katoličke vijesti

Mons. Slađan Ćosić predvodio Misno slavlje na patron župe Pale

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti