Sestre SMI održale duhovnu obnovu za djevojke župe Prozor
Biskupska konferencija

Sestre SMI održale duhovnu obnovu za djevojke župe Prozor

U subotu, 16. ožujka 2024. u župi Presvetog Srca Isusova u Prozoru održana je duhovna obnova za djevojke. Duhovnu su obnovu predvodile sestre Služavke Maloga Isusa Sarajevske provincije, s. M. Nikolina Džavić i s. M. Ljilja Marinčić, a tema je bila “Ljubav koja nas je otkupila”.

U jutarnjim se satima u župnoj dvorani okupilo tridesetak djevojaka. Susret je započet s molitvom u župnoj crkvi, nakon čega su se sve zajedno uputile u dvoranu u kojoj je uslijedilo međusobno upoznavanje. Svaka se sudionica kratko predstavila, a onda u Bibliji pronašla i pročitala Biblijski citat kojega je izvukla te su kroz Riječ Božju upoznavali jedna drugu.

Prvi dio predavanja izložila je s. Nikolina pričajući o Isusu i njegovom okupljenu i smrti na križu. Nakon prvog izlaganja uslijedio je zajednički objed. Nakon ručka slijedilo je predavanje s. Ljilje koja je govorila o milosrđu, točnije o prvom tjelesnom djelu milosrđa “Gladna nahraniti”, te ih upoznala sa milosrdnim djelima sluge Božjeg nadbiskupa Josipa Stadlera. Nakon predavanja uslijedile su radionice, a nakon toga predstavljanje onoga što se razgovaralo. Tijekom duhovne obnove bilo je mogućnosti za osobni razgovor i pitanja. Na koncu svega bila je mogućnost svete ispovijedi i na koncu misno slavlje koje je predvodio župnik preč. Marko Tomić. Svetu su misu uzveličale svojim sviranjem i pjevanjem sudionice duhovne obnove – članice župnoga zbora. Tako je ova duhovna obnova započela i završila pred euharistijskim Isusom. (kta/n.p.)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Papa: Ne bojte se migranata, promičite njihova prava i dostojanstvo

Katoličke vijesti

Prijenos biskupskog ređenja mons. Štefkovića na Laudato TV i HKR-u

Katoličke vijesti

s. Zrinka Ravnjak obilježila 50. obljetnicu redovničkih zavjeta

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti