S. Nathalie Becquart dolazi na Mediteranske teološke susrete
Biskupska konferencija

S. Nathalie Becquart dolazi na Mediteranske teološke susrete

Na poziv riječkog nadbiskupa Mate Uzinića, dotajnica Biskupske sinode s. Nathalie Becquart, XMCJ, sudjelovat će na ovogodišnjim Mediteranskim teološkim susretima te će u utorak 16. srpnja u 20,30 sati u Domu pastoralnih susreta u Lovranu (Domus Laurana) održati predavanje otvoreno za javnost na temu „Sinodalnost, ekumenizam i međureligijski dijalog“.

S. Nathalie Becquart ima dugogodišnje iskustvo kršćansko-muslimanskog dijaloga u Francuskoj, osobito s mladima, te će svojim predavanjem doprinijeti temi „Kršćanstvo i islam: u službi bratstva u podijeljenom svijetu“ o kojoj će promišljati studenti teologije i predavači koji dolaze iz kršćanskih i muslimanskih vjerskih zajednica.

Mediteranski teološki susreti, u organizaciji Riječke nadbiskupije, održavaju se od 14. do 20. srpnja u Lovranu i Rijeci i namijenjeni su studentima 3., 4. i 5. godine studija kao i studentima poslijediplomskih studija teologije. Program se sastoji od niza predavanja i radionica, a predavači su: Tomislav Kovač (Sveučilište u Zagrebu), Angeliki Ziaka (Sveučilište u Solunu), Ulrich Schmiedel (Sveučilište u Lundu), Zilka Spahić-Šiljak (Sveučilište u Sarajevu) i Benjamin Idriz (Islamska zajednica Penzberg).

Studenti sami plaćaju putne troškove, dok su hrana i smještaj u Pastoralnom domu Riječke nadbiskupije osigurani preko donacija i organizatora. Program će se odvijati na engleskom jeziku. Prijave su bile otvorene do 25. lipnja. Ukupan broj polaznika je 40 studenata.

U sklopu programa, u srijedu 17. srpnja u 20 sati u Nadbiskupskom domu u Rijeci, održat će se javna tribina na temu „Kršćanstvo i islam: u službi bratstva u podijeljenom svijetu“, na kojoj će sudjelovati svi predavači. (kta/rv)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Proslava Divina dana na Vran planini

Katoličke vijesti

Papa Franjo u petak prima u posjet kolumbijskog predsjednika Petra

Katoličke vijesti

Tradicionalno bojenje pisanica u migrantskom centru Ušivak

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti