Rekreativno-molitveni dan u Jakšiću |
Đakovačko-osječka nadbiskupija

Rekreativno-molitveni dan u Jakšiću |

JAKŠIĆ (TU) – Uoči svetkovine Duhova, u subotu 18. svibnja 2024. godine, Milosrdne sestre sv. Križa iz Đakova posjetile su Župu sv. Barbare u Jakšiću kod Požege. Na poziv župnika Ivana Rončevića sestre su došle u župu kako bi animirale djecu i mlade te ih tako pripremile za svetkovinu Duhova. Prijepodnevni dio programa protekao je u pjesmi i različitim natjecateljskim igrama nakon čega je uslijedio ručak (roštilj) kojega su za sve sudionike pripremili njihovi očevi. Nakon okrepe, djeca su nastavila svoj program pjesmom, molitvom i kratkim tumačenjem o tome tko je Duh Sveti i kako ga možemo prepoznati u našem životu. U ovome dijelu djeca su se ujedno pripremila i za misu svetkovine Duhova na kojoj će upravo oni moliti za darove Duha Svetoga.

Cijeli je susret protekao u vrlo veselom ozračju, lijepom druženju i radosnom slavljenju Gospodina. Na susretu su sudjelovala djeca osnovne škole i to pretežito prvopričesnici i krizmanici. Program su vodile: s. Doroteja Krešić, s. Branimira Bedeničić, s. Anđela Sudar, s. Marta Kovačić i postulantica Ana Umiljanović.

Sestre su zahvalne župniku za poziv i uzajamno dijeljenje vjere koje su imale priliku doživjeti u toj živoj župnoj zajednici.   s. Marta Kovačić

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Projekt Dječja košarica – Uskrs 2024 |

Katoličke vijesti

Dan života u đakovačkoj katedrali |

Katoličke vijesti

Korizmeni koncert župnog zbora „sv. Cecilija“ |

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti