Redovnice u Africi pripremaju se za proslavu zlatnog jubileja svoje udruge – Vatican News
Svijet

Redovnice u Africi pripremaju se za proslavu zlatnog jubileja svoje udruge – Vatican News

Redovnice Malavija bit će domaćini zlatnih proslava Udruge posvećenih žena u istočnoj i središnjoj Africi (ACWECA) od 19. kolovoza do 24. kolovoza 2024. u Lilongweu, Malavi. Bit će to ujedno i 19. Plenarna skupština Udruge.

s. Helen Kasaka, LSMI – Nairobi.

ACWECA je krovno tijelo katoličkih redovnica u zemljama istočne i središnje Afrike. Regija ACWECA sastoji se od 10 zemalja: Sudan, Južni Sudan, Malavi, Tanzanija, Kenija, Uganda, Etiopija, Eretrija i Zambija. Zimbabve je pridruženi član.

Aktivnosti prikupljanja sredstava u tijeku

Glavna tajnica ACWECA-e, s. Bridgita Samba Mwawasi, kaže da je sve spremno da Malavi bude domaćin dugo očekivane 19. plenarne skupštine u hotelu Golden Peacock u Lilongweu. Rekla je da su pripreme za dvoslojne proslave sada u poodmakloj fazi.

S. Mwawasi je dalje uvjeravala da su glavni organizacijski odbori i pododbori na putu i da dovršavaju pripreme za plenarnu sjednicu. Međutim, aktivnosti mobilizacije lokalnih resursa su se nastavile. Prema s. Mwawasi, Biskupska konferencija Malavija je dopustila redovnicama da vrše nedjeljna prikupljanja, u župama, za ovaj događaj.

“Još su u tijeku aktivnosti na prikupljanju dodatnih sredstava za ispunjenje proračuna. Međutim, glavni tajnik je zahvalan biskupima, svim katolicima i dobronamjernicima koji su velikodušno pridonijeli aktivnostima prikupljanja sredstava”, rekla je.

Dodala je: “Zahvaljujući ljudima na njihovoj velikodušnosti, još jednom apeliramo na sve katolike i ljude dobre volje da financijski podrže aktivnosti budući da Odbor za pripreme još uvijek prikuplja sredstva za pokrivanje proračuna.”

Predsjednica ACWECA-e, s. Rosalia Sakayombo SHS

Predsjednica ACWECA-e, s. Rosalia Sakayombo SHS

Revitalizacija posvećenog života

Malavi će ugostiti najmanje 200 delegata tijekom plenarnog zasjedanja. To uključuje izvršni odbor ACWECA-e, osoblje i vijeće delegata, koje ima pravo glasa.

Na Saboru se očekuje i tim promatrača koji čine predstavnici Međunarodne unije vrhovnih poglavarica (UISG), redovnice izvan ACWECA regije te partneri donatori.

“Nakon živopisne službene mise otvaranja 19. kolovoza na stadionu CIVO u Lilongweu, glavni dio Plenarne skupštine bit će rasprave o temi: ‘Transformativna holistička formacija za autentično življenje prema dubljoj evangelizaciji u ACWECA regiji i šire.’ Tada ćemo također proslaviti Zlatni jubilej,” rekla je s. Mwawasi.

Neke od tema o kojima će se raspravljati tijekom plenarne skupštine uključuju revitalizaciju posvećenog života i redovničkog identiteta danas te cjelovitu redovničku formaciju u pogledu življenja karizme zajednica i evanđeoskih vrijednosti. Ostale teme uključuju mentalno zdravlje i brigu o sebi u vjerskim zajednicama.

Članovi odbora ACWECA-e na jednoj od svojih sjednica

Članovi odbora ACWECA-e na jednoj od svojih sjednica

Hvala vam što ste pročitali naš članak. Možete biti u toku pretplatom na naš dnevni bilten. Samo kliknite ovdje

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Nikaragvanska vlada uklanja Radio Maríu iz etera

Katoličke vijesti

U novim dokumentarnim serijama ‘Jonathan i Isus’, glumac Jonathan Roumie dijeli utjecaj uloge Isusa

Katoličke vijesti

Novi moderni vitraji bit će postavljeni u Notre Dame – Vatican News

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti