Redatelj Martin Scorsese potvrdio završetak scenarija za ‘A Life of Jesus’
Svijet

Redatelj Martin Scorsese potvrdio završetak scenarija za ‘A Life of Jesus’

Osoblje CNA, 15. siječnja 2024. / 07:00 sati

Oskarovac Martin Scorsese nedavno je potvrdio da je scenarij za njegov novi film “A Life of Jesus” gotov.

U intervjuu sa Los Angeles Times Scorsese je 8. siječnja rekao da je zajedno s kritičarom i redateljem Kentom Jonesom napisao scenarij i da ga planira snimiti kasnije ove godine. Film će se temeljiti na knjizi Shūsakua Endōa “A Life of Jesus”.

Scorsese je rekao da predviđa da će film trajati oko 80 minuta, što bi bio jedan od njegovih najkraćih filmova ikada snimljenih, te će se usredotočiti na “Isusova temeljna učenja na način koji istražuje načela, ali ne prozelitizira.”

“Pokušavam pronaći novi način da ga učinim pristupačnijim i skinem negativan teret onoga što se povezuje s organiziranom religijom”, rekao je Scorsese.

“Upravo sada, ‘religija’ – izgovorite tu riječ i svi se dignu na oružje jer nije uspjela na mnogo načina”, dodao je. “Ali to ne znači nužno da je početni impuls bio pogrešan. Vratimo se. Razmislimo samo o tome.”

U nastojanju da “ne bude zaključan u određeno razdoblje”, film će se odvijati u današnje vrijeme jer redatelj želi da “film djeluje bezvremeno”, objasnio je.

Inspiracija za film došla je u svibnju 2023. nakon Scorsesea susreo papu Franju na Global Aesthetics of the Catholic Imagination, konferenciji koja je okupila umjetnike i kreativce iz cijelog svijeta. Nakon ovog sastanka Scorsese je rekao: “Odgovorio sam na papin poziv umjetnicima na jedini način koji znam: zamislivši i napisavši scenarij za film o Isusu.”

Katoličanstvo i vjerske teme imale su ulogu u nekim od Scorseseovih prethodnih djela kao što su “Tišina” i kontroverzni film “Posljednje Kristovo iskušenje” iz 1988.

Scorsese je odgojen kao katolik i pohađao je katoličku srednju školu prije nego što je godinu dana pohađao pripremno sjemenište.

U intervjuu sa La Civilta Cattolica 9. prosinca 2016. rekao je isusovačkom svećeniku o. Antoniju Spadaru: „Kad sam bio mlađi, razmišljao sam o tome da snimim film o tome kako sam svećenik. I sam sam htio slijediti oca Principea [his parish priest] korake, da tako kažem, i biti svećenik. Išao sam u pripremno sjemenište, ali sam pao prvu godinu.”

Scorcese je dodao da unatoč tome što nisam redovito pohađao misu, “moj put je bio, i jest, katolicizam. Nakon mnogo godina razmišljanja o drugim stvarima, petljanja tu i tamo, najugodnije mi je kao katoliku.”

Francesca Pollio Fenton

Francesca je voditeljica društvenih medija za Katoličku novinsku agenciju. Diplomirala je komunikacije s naglaskom na digitalne medije na Sveučilištu Colorado – Denver.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Primijenjena filozofija brige – Vatican News

Katoličke vijesti

Rusija zabranjuje Ukrajinsku grkokatoličku crkvu i katoličke službe u okupiranoj regiji Ukrajine

Katoličke vijesti

‘Into the LABel’ i izazov odgovorne potrošnje – Vatican News

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti