Raspored slavlja kojima će predsjedati Papa
Biskupska konferencija BiH

Raspored slavlja kojima će predsjedati Papa

Kako prenosi IKA, Tiskovni ured Svete Stolice, osim što je objavio raspored nadolazećih Papinih pohoda Trstu (Italija), jugoistočnoj Aziji i Oceaniji te europskim zemljama Luksemburgu i Belgiji, objavio je i raspored liturgijska slavlja za svetkovinu svetih Petra i Pavla te je najavio konzistorij o procesima kanonizacija.

Papini pohodi započinju pastoralnim pohodom talijanskom gradu Trstu početkom sljedećeg mjeseca tijekom kojeg će se održati i Talijanski katolički socijalni tjedan. Tijekom toga posjeta 7. srpnja očekuje se da će se Sveti Otac susresti i s migrantima te drugim marginaliziranim osobama.

Zatim Papa odlazi na dva apostolska pohoda izvan Italije. Prvi pohod, od 2. do 13. rujna, planiran je za jugoistočnu Aziju i Oceaniju, a Papa će pohoditi Indoneziju, Papuu Novu Gvineju, Istočni Timor i Singapur. Krajem mjeseca, od 26. do 29. rujna, papa Franjo boravit će u jednodnevnom pohodu Luksemburgu, a zatim odlazi u Belgiju, gdje će sudjelovati u proslavama obilježavanja 600. obljetnice osnutka katoličkih sveučilišta u Leuvenu i Louvain-la-Neuveu.

U liturgijskom kalendaru navedeno je da će papa Franjo predvoditi i svetu misu o svetkovini svetih Petra i Pavla, 29. lipnja, a tijekom te mise papa će blagosloviti palije za nove nadbiskupe metropolite.

Dana 1. srpnja papa Franjo održat će Redoviti javni konzistorij o procesima kanonizacija. (kta/rv)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

SŠK i HBK jačaju sudjelovanje na području rada s medijima

Katoličke vijesti

U Genovi održane 32. Međunarodne igre salezijanske sportske mladeži

Katoličke vijesti

Vodstvo Caritasa Banjalučke biskupije posjetilo Dom zdravlja Jajce

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti