Radnici su otkrili ljudski kostur tijekom iskopavanja Jubilarne građevine u Rimu
Europa

Radnici su otkrili ljudski kostur tijekom iskopavanja Jubilarne građevine u Rimu

Vijesti iz Rima, 11. lipnja 2024. / 10:15

Radnici u Rimu otkrili su stoljećima star kostur tijekom građevinskih iskopa u blizini Vatikana za jedan od građevinskih projekata za jubilej Katoličke crkve 2025. godine.

Kostur je iskopan tijekom iskapanja kako bi se izgradila podzemna autocesta u blizini Castel Sant’Angela, koja će stvoriti cestu samo za pješake koja će voditi do bazilike svetog Petra.

Početna istraga je pokazala da kosti vjerojatno datiraju negdje između 1600. i 1700. godine, prema izvješćima talijanskih medija. Dodatne analize planiraju talijanske arheološke vlasti.

Izgradnja na gradilištu nastavljena je prema planu nakon što je kostur uklonjen, prema rimskom odjelu za javne radove.

Radnici se suočavaju s kratkim rokom na jednom od najambicioznijih građevinskih projekata koji su u tijeku u Rimu u sklopu priprema za Jubilarnu godinu.

Radnici u Rimu otkrili su stoljećima star kostur tijekom građevinskih iskapanja u lipnju 2024. u blizini Vatikana za jedan od građevinskih projekata za jubilej Katoličke crkve 2025. godine.  Zasluge: Daniel Ibañez/CNA
Radnici u Rimu otkrili su stoljećima star kostur tijekom građevinskih iskopavanja u lipnju 2024. u blizini Vatikana za jedan od građevinskih projekata za jubilej Katoličke crkve 2025. godine. Zasluge: Daniel Ibañez/CNA

Što više od Projekt na Piazza Pia vrijedan 86 milijuna dolara povezat će Castel Sant’Angelo — povijesnu građevinu koju je izvorno sagradio rimski car Hadrian, ali je kasnije korištena kao papinska utvrda — s Trgom svetog Petra, premještajući bivšu prometnu autocestu u potpunosti ispod zemlje.

Gradonačelnik Rima Roberto Gualtieri rekao je za EWTN da misli da će transformacija Piazze Pia pretvoriti u “jedan od najljepših trgova na svijetu”.

Papa Franjo je proglasio da će “Jubilej nade” započeti na Badnjak 2024. godine. Vatikan i grad Rim očekuju da će oko 35 milijuna ljudi pohrliti u Vječni grad za prvi obični jubilej nakon Velikog jubileja 2000. godine.

S više od 350 planiranih radova oko drevnog grada u pripremi za jubilej 2025., moglo bi doći do drugih neočekivanih arheoloških otkrića.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Pogled iz drona na 7 veličanstvenih katoličkih crkava

Katoličke vijesti

Papa Franjo poziva na ‘trenutni prekid vatre u Gazi’ čime se oslobađaju taoci, dodjeljuje pomoć

Katoličke vijesti

Građanski rat u Sudanu: Što se događa i zašto?

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti