Prvi Odbojkaški turnir Krizmanica Karlovačkog dekanata osvojile krizmanice s Dubovca
Zagrebačka nadbiskupija

Prvi Odbojkaški turnir Krizmanica Karlovačkog dekanata osvojile krizmanice s Dubovca

Prvi Odbojkaški turnir krizmanica Karlovačkog dekanata održan je u sportskoj dvorani Osnovne škole “Dubovac” u utorak 20. veljače 2024. godine.

Sudionice Prvog odbojkaškog turnira krizmanica Karlovačkog dekanata pozdravio je mons. Antun Sente, dubovački župnik. Tom je prigodom pojasnio kako su krizmanice nakon što su pratile svoje prijatelje krizmanike na Malonogometnom turniru krizmanika Karlovačkog dekanata izrazile želju da se i za djevojke organizira odbojkaški turnir krizmanica. Karlovački svećenici prihvatili su njihov prijedlog i s radošću organizirali prvi Odbojkaški turnir krizmanica izrazivši zahvalu ravnateljici Irmelini Sablić, ravnateljici Osnovne škole “Dubovac” koja je i za ovaj turnir dozvolila korištenje sportske dvorane škole. Prije samog natjecanja mons. Sente pozvao je okupljene igračice, organizatore i navijače na molitvu za dobru igru svih sudionica turnira.

Na Odbojkaškom turniru sudjelovale su krizmanice Župe Gospe Snježne s Dubovca, Gospe Snježne iz Kamenskog, Svetog Franje Ksaverskog sa Švarče i Presvetog Trojstva iz karlovačke Zvijezde. Tehničke pripreme i evidenciju igre vodile su vjeroučiteljica Adriana Acketa te Lana Jurić i Heidi Funduk, vrsne odbojkašice. Prvu je utakmicu sudio domar Sava Blažević, a ostale Tin Žaja, srednjoškolski profesor i aktivni vjernik iz Karlovca.

Nakon zanimljivih utakmica treće mjesto osvojile su krizmanice Župe BDM Snježne iz Kamenskog, drugo mjesto osvojile su krizmanice Župe Svetog Franje Ksaverskog sa Švarče. Najbolje, osvojivši prvo mjesto, su krizmanice Nacionalnog svetišta svetog Josipa, odnosno Župe BDM Snježne Dubovac.
Proglašenje pobjednica biti će pri kraju misnog slavlja na Dubovcu u srijedu 21. veljače na 5. srijedu Velike pobožnosti svetom Josipu, a zaslužena priznanja najboljima će uručio Želimir Feitl, predsjednik Zajednice športova Karlovačke županije i preč. Dražen Karačić, karlovački dekan.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Proslava svetkovine Božića u Župi Rođenja Isusova na Kajzerici

Katoličke vijesti

Biskup Gorski krstio peto dijete u obitelji Razum

Katoličke vijesti

Nadbiskup Kutleša predvodio misu polnoćku

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti