Korizmena biblijska duhovna obnova u Županji |
Đakovačko-osječka nadbiskupija

Korizmena biblijska duhovna obnova u Županji |

ŽUPANJA (TU) – U organizaciji ureda za biblijski pastoral Đakovačko-osječke nadbiskupije 20. veljače 2024. u Župi Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Županji održana korizmena biblijska duhovna obnova. Voditelj duhovne obnove i povjerenik Đakovačko-osječke nadbiskupije za biblijski pastoral vlč. dr. sc. Ivan Benaković promišljao je na temu “Kako izdržati bol i teškoće života? Isusovi lijekovi za mir srca”.

Polazeći od biblijskog teksta u Markovu evanđelju za koji se bibličari slažu da je svojevrsna “apokalipsa u malom” u kojemu Isus govori o velikim nemirima i neredima u svijetu vlč. Benaković nastojao je dati smjernice za život svakodnevnice (usp. Mk 13). Budući da su vjernici i danas suočeni sa mnogim kriznim situacijama u životu te da se u njima često ne snalaze, predavač je nastojao na temelju teološkog znanja i vjerničkog iskustva rada s ljudima ponuditi neke smjernice za lakše nošenje sa težinom života.

Kao i inače na susretima koje organizira ured za biblijski pastoral Đakovačko-osječke nadbiskupije vjernici mogli usvajati načine molitve sa Svetim pismom jer susret je bio koncipiran na način da se prvotno promišljalo nad tekstom, a potom uranjalo u molitvu pred Kristom koji je živ i nazočan u svojoj Crkvi. Duhovna obnova bila je namijenjena vjernicima Županjskog i Drenovačkog dekanata. Susreti su namijenjeni svima koji žele naučiti kako čitati i razumjeti Bibliju te po njoj izgrađivati zrelu vjerničku prasku. Oni su s jedne strane formacija vjernika, a s druge strane prikaz načina osmišljavanja iskrene duhovnosti na temelju biblijskog teksta.

Raspored slijedećih susreta po dekanatima moguće je vidjeti na sljedećoj poveznici: https://djos.hr/biblijske-duhovne-obnove-u-korizmi/ Tiskovni ured

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Zahvalnica za proteklu školsku godinu |

Katoličke vijesti

Preminula s. Lucinija, Lenka Mihaljević |

Katoličke vijesti

Obiteljske večeri – šesti webinar |

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti