Prva pričest u župi Glamoč
Biskupska konferencija

Prva pričest u župi Glamoč

Na Nedjelju Duhova, 19. svibnja 2024., u župi sv. Ilije Proroka u Glamoču dvije djevojčice i tri dječaka pristupili su sakramentu prve svete pričesti, objavljeno je na mrežnoj stranici Banjolučke biskupije.

Euharistijsko slavlje na kojem je sudjelovalo oko 200 vjernika predslavio je fra Dario Mican uz koncelebraciju domaćeg župnika vlč. Borisa Ljevaka.

Misna čitanja koje su pročitali su roditelji i rodbina prvopričesnika

U prigodnoj propovijedi fra Dario je, tumačeći sakrament Euharistije, istaknuo da „prvopričesnici danas primaju euharistijskoga Isusa koji želi biti njihov svakidašnji Kruh i Prijatelj“. „To je velika istina naše vjere. Isus je stvarno prisutan u posvećenoj hostiji. I što se više i češće budete družili s Isusom više ćete biti sretni, manje ćete osjećati strah i vidjet ćete kako sve lakše ide u životu kada njega imamo za prijatelja“, poručio je propovjednik.

Uslijedila je obnova krsnih obećanja te euharistijska služba čiji je vrhunac bila pričest u kojoj je pet prvopričesnika prvi put pristupilo oltaru.

Na kraju sv. mise, nakon župnikove čestitke, prigodnu zahvalu izrekli su prvopričesnici koji su nakon toga otpjevali i završnu pjesmu.

Cjelokupni program, zajedno s djecom i njihovim roditeljima, uvježbale su s. Ana Iveljić i vjeroučiteljica Nikolina Duvnjak, a na tome putu su ih pratile i učiteljice Ivana Lovrić i Brankica Ćosić. (kta)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Nesvakidašnji događaj u Busovači: Brat podijelio bratu sakrament Prve svete pričesti

Katoličke vijesti

U Katoličkom školskom centru Sv. Josip u Sarajevu održana dramskopedagoška edukacija za odgojno-obrazovne djelatnike

Katoličke vijesti

Nadbiskup Vukšić i biskup Palić o upravo završenom zasjedanju Biskupske konferencije BiH

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti