Prva kršćanka s generalskim činom u povijesti pakistanske vojske
Biskupska konferencija BiH

Prva kršćanka s generalskim činom u povijesti pakistanske vojske

U Pakistanu prvi put u povijesti kršćanka je unaprijeđena u čin brigadne generalice, izvijestila je u srijedu 5. lipnja KNA, prenosi IKA.

Helen Mary Roberts čak je prva žena pripadnica neke manjinske skupine kojoj je dodijeljen taj status, prenosi KNA vijest azijske katoličke tiskovne službe Ucanews. U Pakistanu muslimani čine više od 95 posto ukupnog pučanstva koje broji oko 245 milijuna.

„Brigadirka Helen Mary Roberts svojim je teškim radom dokazala da pakistanske žene ni u kojem području nisu slabije od muškaraca”, navode se u izvješću riječi predsjednika pakistanske vlade Shehbaza Sharifa. Dodao je kako je na nju ponosna cijela nacija, uključujući i pakistansku kršćansku zajednicu.

Borac za ljudska prava i član Centra za socijalnu pravednost, interesne skupine za manjine u glavnom pakistanskom gradu Islamabadu Nazir William je poručio: „Ovo će predstavljati ohrabrenje za kršćansku zajednicu”.

Roberts već 26 godina radi kao patologinja u sanitetskoj postrojbi pakistanske vojske. Oružane snage u Pakistanu na glasu su kao politički utjecajne. U Pakistanu je u posljednje vrijeme više puta došlo do nasilja usmjerenog protiv kršćana. Krajem svibnja nekoliko stotina muslimana u pokrajini Punjab nanijelo je ozljede 74-godišnjem kršćaninu zbog navodnog bogohuljenja. Žrtva je u međuvremenu podlegla ozljedama.

Predsjednik Pakistanske biskupske konferencije biskup Hyderabada Samson Shukardin nedavno je zatražio veći međunarodni pritisak na vlasti u Islamabadu kako bi se zaustavila zloporaba zakonskih odredbi o bogohuljenju i s tim povezanog nasilja nad vjerskim skupinama. (kta/ika)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Papa: Crkva je poput zbora u kojem trebamo jedni druge

Katoličke vijesti

XX. susret liturgijskih zborova Vrhbosanske nadbiskupije

Katoličke vijesti

Papa Franjo primio u audijenciju članove Malteškog reda

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti