Proslavljena svetkovina Presvetoga Trojstva |
Đakovačko-osječka nadbiskupija

Proslavljena svetkovina Presvetoga Trojstva |

SLAVONSKI BROD (TU) – Svetkovina Presvetog Trojstva svečano je u nedjelju, 26. svibnja 2024. proslavljena u istoimenoj franjevačkoj crkvi u Slavonskom Brodu. Svečano blagdansko slavlje predvodio je gvardijan Franjevačkog samostana i župnik u Župi sv. Petra apostola u Cerniku fra Josip Grubišić, OFM. Suslavili su gvardijan fra Slavko Milić i ekonom fra Ivan Crnković. U prigodnoj homiliji fra Josip je posvjestio kako nam je, makar toga ne bili svjesni, Bog uvijek blizu, uvijek spreman dočekati nas u zagrljaj bez obzira kakvi mi bili, samo treba naše raskajano srce.

„Kao kršćani pozvani smo živjeti darove Duha Svetoga i donositi plodove u svome životu, da ljubav u nama bude činjena. Bog nam treba biti na prvom mjestu. Isus nije došao na ovaj svijet da nas osuđuje, nego da nas oslobodi od zla, da nas liječi, otkupi, spasi. Bog je iznad nas u ljubavi, ne smijemo ga izostavljati iz svoga života. Pozvani smo biti mu što sličniji, pozvani smo praštati više nego drugi, biti prepoznatljivi po tome što ljubimo jedni druge. Bez obzira kakvi bili, grešni ili sveti, Bog nas uvijek strpljivo čeka, jer je On sama ljubav.…“, neke su od poticajnih riječi koje je u homiliji vjernicima uputio fra Josip.

Misno slavlje u 10 sati tradicionalno je i ove godine predvodio župnik Župe Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu vlč. Anđelko Cindori. Ostala misna slavlja predvodili su domaći franjevci. B. Lukačević

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

“Noć muzeja” u Spomen-muzeju biskupa Josipa Jurja Strossmayera |

Katoličke vijesti

Papa Franjo imenovao mons. Ivu Martinovića požeškim biskupom |

Katoličke vijesti

Prvi susret biskupa u miru i Stalnog vijeća Hrvatske biskupske konferencije |

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti