Proslavljen patron župe Dragunja | Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije BiH
Biskupska konferencija BiH

Proslavljen patron župe Dragunja | Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije BiH

Župa Sv. Leopolda Bogdana Mandića u Dragunji kod Tuzle proslavila je u nedjelju, 12. svibnja 2024. svog nebeskog zaštitnika, prenosi nedjelja.ba.

Veliki broj vjernika domaće župe i iz drugih župa Tuzlanskog dekanata sudjelovao je u misnom slavlju kojeg je predvodio vrhbosanski nadbiskup u miru kardinal Vinko Puljić u koncelebraciji sa župnikom vlč. Marinkom Mrkonjićem, susjednim župnicima fra Markom Antićem iz Brežaka i fra Perom Baotićem iz Špionice, te vlč. Bojanom Ivešićem.

U prigodnoj propovijedi kardinal je, kroz život i primjer Sv. Leopolda, potaknuo nazočne da „ostanu vjerni u služenju Bogu i braći ljudima, unatoč krizi obitelji i društva, nesigurnosti i nemirima u svijetu. Upravo onako kao što je i Sv. Leopold to strpljivo i samozatajno činio godinama u ispovjedaonici, pomirujući ljude s Bogom u svetoj ispovijedi.“

Nakon euharistije vlč. Mrkonjić zahvalio je kardinalu na dolasku te na razumijevanju i podršci koju je kao ordinarij imao za ovu dobrim dijelom iseljenu župu. Također, iskoristio je priliku zahvaliti darovateljima koji su pomogli pri saniranju šteta nastalih od poplava i klizišta 2014., kao i pri gradnji župne crkve i kuće.

Ovom prilikom kardinal je braći Josipu i Mladenu Martinoviću iz Gornje Dragunje i Hrvatskoj katoličkoj misiji Aargau iz Švicarske uručio prigodne zahvalnice za njihov izniman doprinos.

Nakon mise slavlje patrona nastavljeno je u crkvenom dvorištu uz pučko veselje i okrjepu. (kta)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Papa Franjo po prvi put autor razmatranja križnog puta u Koloseju

Katoličke vijesti

Hrvatski Caritas prikupio 269.483,65€ iz kolekte Tjedna solidarnosti s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini

Katoličke vijesti

Biskup Komarica na slavlju Krsne slave kod banjolučkog episkopa Gospodina Jefrema i njegovog vikarnog episkopa Gospodina Save

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti