Proslava Tijelova u Tomislavgradu | Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije BiH
Biskupska konferencija BiH

Proslava Tijelova u Tomislavgradu | Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije BiH

Središnje pučko misno slavlje povodom današnje svetkovine Tijela i Krvi Kristove slavljeno je u duvanjskoj spomen – bazilici uz sudjelovanje brojnih vjernika, javlja portal TomislavCity.

Koncelebrirano misno slavlje predslavio je duvanjski gvardijan fra Bože Milić kazavši da Euharistiju slavimo svakoga dana, osobito na Veliki Četvrtak te da je u njoj sadržano sve ono iz Svetoga pisma koje govori o Isusu. Crkva nas uči da su u Euharistiji sve tajne naše vjere koje ne možemo dokučiti sve do onoga trenutka dok ne budemo gledali Lice Kristovo, istaknuo je fra Bože. Vjernike je pozvao da primajući sakramente prihvate promjene u svome životu koje će ih učiniti boljim i dobrohotnijim ljudima.

Nakon sv. Mise uslijedila je procesija s Presvetim Oltarskim Sakramentom gradskim ulicama uz molitvu da Bog blagoslovi naš grad i sve njegove stanovnike.

Dodajmo da svi oni koji iz bilo kojeg razloga nisu mogli sudjelovati u pučkoj misi, mogu to učiniti na večernjoj misi koja u duvanjskoj bazilici počinje u 18 sati.  (kta//tomislavcity.com)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Papa: Biti u službi bolesnih sa “svetim ludilom ljubavi”

Katoličke vijesti

Iz tiska izašao novi broj Glasa Koncila

Katoličke vijesti

Crkva u Africi želi proširiti dijalog s islamom

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti