Proslava sv. Vida u Trstenom i krizme u nekim župama – Dubrovačka biskupija
Dubrovačka biskupija

Proslava sv. Vida u Trstenom i krizme u nekim župama – Dubrovačka biskupija

Vjernici Trstenog svečano su proslavili sv. Vida, zaštitnika župe, u subotu 15. lipnja svečanim euharistijskim slavljem s procesijom u kojoj je predvoditelj liturgije dubrovački biskup Roko Glasnović nosio moći nebeskog zaštitnika. Koncelebrirali su župnik don David Marjanović i župnik iz Slanog fra Stipan Klarić. Na misi je petero mladih primilo sakrament potvrde.

Govoreći o životu sv. Vida, mučenika koji je stradao početkom 4. stoljeća, i porukama misnih čitanja biskup je naglasio kako nema kršćanskog života bez prihvaćanja križa. Ohrabrio je okupljene da se trude živjeti evanđelje.

Istog dana mladi kandidati za krizmu u župi sv. Mihovila u Kliševu u nazočnosti župnika don Miha Litića, svojih kumova i članova obitelji, primili su sakrament kršćanske zrelosti. U nedjelju 16. lipnja biskup Glasnović krizmao je mlade u župama sv. Stjepana u Zatonu i župi Pohođenja Marijina u Orašcu uz koncelebraciju župnika p. Dariusza Nowaka te na radost obitelji, kuma i kumova, rodbine, prijatelje i cijele župne zajednice.

A.T.

Fotografije: župne zajednice

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Predstavljena knjiga o dubrovačkom biskupu Careviću – Dubrovačka biskupija

Katoličke vijesti

Pobožnost križnog puta u Konavlima – Dubrovačka biskupija

Katoličke vijesti

Slavlja Prve pričesti u nekim župama – Dubrovačka biskupija

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti