Proslava Bl. Mihaela Sopoćka u Novom Travniku
Biskupska konferencija

Proslava Bl. Mihaela Sopoćka u Novom Travniku

U četvrtak, 15. veljače, u župi Uznesenja Gospodinova u Novom Travniku proslavljen je blagdan Bl. Mihaela Sopoćka, duhovnika Sv. Faustine Kowalske, izvijestio je portal Katoličkog tjednika Nedjelja.

Bl. Sopoćko je i utemeljitelj Družbe sestara Milosrdnog Isusa iz Poljske čije su članice prije četiri godine, na inicijativu župnika vlč. Marka Majstorovića i poziv tadašnjeg vrhbosanskog nadbiskupa Vinka kard. Puljića, otpočele svoje pastoralno djelovanje u ovoj vjerničkoj zajednici.

Proslava je započela u popodnevnim satima pobožnošću Božjem milosrđu, a potom je uslijedila euharistija koju je slavio nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić. Koncelebriralo je nekoliko svećenika među kojima je bio i župnik vlč. Majstorović.

Nakon mise uslijedilo je drugo prikazivanje filma o župi Uzašašća Gospodinova u Novom Travniku u produkciji MCVN-a.

Podsjetimo, vjernička zajednica Uzašašća Gospodinova u Novom Travniku, u suradnji s Medijskim centrom Vrhbosanske nadbiskupije (MCVN), naručila je film koji je nastao u produkciji MCVN-a, a u povodu proslave 40. obljetnice osnutka te vjerničke zajednice. Film je premijerno prikazan u istoj crkvi krajem 2023.

Gledatelji su u nešto manje od sat vremena u ovom dokumentarnom prikazu pogledali tijek nastajanja ove župne zajednice, čuli sjećanja župljana koji su ugradili sebe i svoje obitelji u ovu zajednicu te saznali nešto više o njezinu životu danas.

Na kraju dodajmo kako je redakcija Katoličkog tjednika bila 2021. u ovoj župi te napravila reportažu koju možete pogledati i pročitati ovdje.  (kta/nedjelja.ba)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Proljetna korona svećenika Žepačkog dekanata

Katoličke vijesti

Papa: Molimo za mir; strašno je zarađivati smrću

Katoličke vijesti

Proslavljen sv. Josip Radnik, patron župe Turbe

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti