Proslava Bezgrješnog Srca Marijina na Budainci |
Đakovačko-osječka nadbiskupija

Proslava Bezgrješnog Srca Marijina na Budainci |

SLAVONSKI BROD (TU) – Svetkovina Bezgrješnog Srca Marijina proslavljena je u subotu, 8. lipnja 2024. u istoimenoj župi u Slavonskom Brodu svečanim euharistijskim slavljem koje je predvodio Petar Ćorluka, dekan Čepinskog dekanata i župnik Župe Rođenja sv. Ivana Krstitelja u Vladislavcima. Koncelebrirali su Andrija Đaković, umirovljeni svećenik i prvi župnik župe svečarice, Domagoj Lacković i Krešimir Čutura, brodski župnici, fra Ivan Crknković, ravnatelj Klasične gimnazije u SB, dr. Ivan Kunčevič, svećenik Đakovačko-osječke nadbiskupije, Marinko Mlakić, svećenik Gospićko-senjske biskupije i Tomislav Ćorluka, domaći župnik i dekan Slavonskobrodskog dekanata.

Predvoditelj slavlja u propovijedi je govorio o životu te neznatne službenice Gospodnje – jednostavne djevojke iz Nazareta – koja je svojim životom postala toliko velika. Njezino …neka mi bude po tvojoj riječi! (Lk 1, 38) iskazivalo je toliku hrabrost, predanost i vjeru u Gospodina.

„Kako je začela na neobičan način, a znala je da mnogi neće razumjeti i povjerovati joj, u svom velikom pouzdanju u Gospodina bila je spremna, ako bude trebala, podnijeti i najveću žrtvu koja joj je tada prijetila (kamenovanje). No, Gospodin je za nju imao drugačije planove: postavši majkom Njegovog Sina, postala je i našom Majkom…Koja nas nosi u svome Svetom Srcu i zagovara kod Njega.“

Misno slavlje je animirao Mješoviti pjevački zbor „ojačan“ anđeoskim glasovima malog zbora „Zlatna harfa“, predvođenih s. Ankicom Tomas, uz glazbenu pratnju Matije Pranjića. Nakon misnoga slavlja, zajedništvo okupljenih je nastavljeno u župnom dvorištu. 

Župljani su se na proslavu župne svetkovine Brzgrješnog Srca Marijina pripravljali devetnicom koja je započela na Tijelovo. Ivana Pitlović

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Deseti molitveni susret unutar četvrtog ciklusa “Lectio divina” |

Katoličke vijesti

Misa zadušnica i sprovod s. Elze (Franciske) Nović |

Katoličke vijesti

Sabor HZBS-a održan u Đakovu. Misno slavlje predvodio mons. Ćurić |

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti