Pro-life aktivist Paul Vaughn izbjegao je zatvor nakon presude FACE Act
Europa

Pro-life aktivist Paul Vaughn izbjegao je zatvor nakon presude FACE Act

Washington, DC Newsroom, 3. srpnja 2024. / 19:19

Pro-life aktivist Paul Vaughn, koji je osuđen na temelju federalnih optužbi za svoju ulogu u prosvjedu u klinici za pobačaje u Tennesseeju, osuđen je na tri godine nadziranog puštanja na slobodu – ali nije dobio zatvorsku kaznu niti novčanu kaznu.

Presuda od 2. srpnja proizašla je iz Vaughnove presude za kršenje Zakona o slobodi pristupa klinikama (FACE), koji nameće kazne za ometanje pristupa uslugama koje se pružaju u klinikama za pobačaje ili centrima za trudnice. Osuđen je za zavjeru za sprječavanje zaposlenika klinike da pružaju, a pacijenata da primaju usluge reproduktivnog zdravlja, prema američkom Ministarstvu pravosuđa.

Tužitelji su neuspješno tražili jednogodišnju zatvorsku kaznu za Vaughna demonstracije u klinici za pobačaje u Mt. Juliet, Tennessee5. ožujka 2021. In priopćenje izdano preko njegovih odvjetnika u Društvu Thomasa Morea, Vaughn je rekao da planira uložiti žalbu na osudu i optužio Ministarstvo pravosuđa da je zloupotrijebilo FACE Act za osuđivanje pro-life aktivista.

“Moramo stajati i boriti se za ono što je ispravno; ne možemo pokleknuti pred lažima,” rekao je Vaughn. „Zakoni moraju biti utemeljeni na istini, moraju biti usklađeni s konačnim zakonodavcem, koji je Krist, naš Gospodin. Lažni narativi koji muče našu naciju će pasti kada im se suprotstavimo. To je ono o čemu se radi u ovom slučaju i uvijek sam zahvalan što imam pravni tim koji razumije tu istinu i koji je spreman boriti se za nju sve do Vrhovnog suda ako je potrebno.”

Steve Crampton, koji radi kao viši savjetnik u Društvu Thomasa Morea i kao Vaughnov odvjetnik, rekao je da je “zadovoljan što je sudac pokazao popustljivost” prema njegovom klijentu, ali je optužio Ministarstvo pravosuđa predsjednika Joea Bidena da je FACE Act stavio u oružje “protiv njegovih ideoloških protivnika”. .”

“Oružane optužbe bez dokaza koje je ovdje podiglo Bidenovo ministarstvo pravosuđa protiv miroljubivih zagovornika života nikada nisu trebale biti podignute”, rekao je Crampton. “Događaj zbog kojeg je Bidenovo ministarstvo pravosuđa ciljalo na Paula i njegove kolege koji se zalažu za život bio je miroljubiv prosvjed potpuno miroljubivih građana — ispunjen molitvom, pjevanjem himni i štovanjem — i usmjeren na uvjeravanje budućih majki da ne pobacaju svoje bebe. ”

Vaughn je bio jedan od 11 pro-life aktivista osuđenih za kršenje zakona FACE zbog prosvjeda u klinici za pobačaje Mt. Juliet. Jedna od aktivistica, Caroline Davis, nagodila se i svjedočila protiv svojih kolega aktivista – dobila je tri godine uvjetne kazne. Ostali aktivisti, koji nisu sklopili nagodbe, mogli bi dobiti do 10 i pol godina zatvora.

Pod Bidenovom administracijom, pro-life aktivisti također su bili optuženi za kršenje zakona FACE zbog prosvjeda u klinici za pobačaje u Washingtonu, DC, u listopadu 2022. Najdužu kaznu dobila je Lauren Handy, koja je dobila više od četiri i pol godine u zatvoru. Nekoliko drugih aktivista dobilo je više od godinu dana zatvora.

Prije manje od dva tjedna, bivši predsjednik Donald Trump — vjerojatni republikanski kandidat za američke predsjedničke izbore 2024. kritizirao je kazneni progon pro-life aktivista i rekao da će ih, ako ponovno bude izabran, “izvući iz gulaga i vratiti njihovim obiteljima gdje i pripadaju”.

Tyler Arnold

Tyler Arnold je zaposlenik izvjestitelja za Katoličku novinsku agenciju, sa sjedištem u uredu EWTN News u Washingtonu. Prethodno je radio za The Center Square i objavljivao je u raznim novinama, uključujući The Associated Press, National Review, The American Conservative i The Federalist.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Više procesija Velikog tjedna zabranjeno na Kubi

Katoličke vijesti

Kardinal Müller osuđuje kip Djevice Marije koja rađa izložen u austrijskoj katedrali

Katoličke vijesti

Biskupija Sioux Cityja će održati posebnu zbirku nakon razornih poplava u Iowi

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti