Predsjednik Marša za život Mancini poziva zagovornike nerođenih da nastave borbu
Europa

Predsjednik Marša za život Mancini poziva zagovornike nerođenih da nastave borbu

Washington DC, 22. lipnja 2024. / 09:00 ujutro

Predsjednica March for Life Jeanne Mancini otvorila je konferenciju Celebrate Life sa strastvenim govorom pozivajući zagovornike pro-lifea da prihvate novu sezonu borbe za nerođene.

Na događaju održanom u hotelu Westin u središtu Washingtona, DC, Mancini je podijelila svoje sjećanje na trenutak kada je prvi put otkrila da je Roe protiv Wadea poništen.

“Razgovarala sam na CBS-u u trenutku kad je pala odluka i nikad neću zaboraviti kako moj intervjuer nije bio za život”, rekla je dok se publika smijala, “Bila je šokirana dok sam bila užurbana i tako sretna, misleći na svi oni koji su marširali tijekom godina, zajednički milijuni koji su omogućili ovaj trenutak.”

Mancini se tada ugušila kad se prisjetila drugog trenutka kada je vijest doista potekla kasnije tog istog dana, izjavivši: “Mislim da u svom životu nisam mislila da će Roe biti poništen, a smatrati da je poništen za našeg života jednostavno je nevjerojatno. Tako je lako zaboraviti kakva je to velika pobjeda bila.”

Mancini je uoči druge godišnjice poništenja Roe v. Wadea priznao da se pokret za život od tada suočio s nekim neuspjesima usred klime “kulturne zbrke”.

Nazivajući ustoličenje “prava” na pobačaj u Michiganu i Ohiju “tragičnim”, Mancini je pozvao prisutne da nastave borbu za nerođene.

“Iako smo imali neke gubitke, nije opcija da odustanemo od ove borbe. Apsolutno je neophodno za pro-life vođe, za zakonodavce i građane, da educiraju svoje susjede o štetnosti ovih glasačkih inicijativa i onome što one rade,” nastavio je Mancini, “Mi smo u najvažnijoj borbi za ljudska prava našeg vremena. , i moramo kopati.”

Organizacija Marš za život provodi marševe prijestolnica države u 17 različitih država od 2019.

Dijeleći svoje iskustvo sudjelovanja na misi na Maršu za život u Michiganu 2023., Mancini je ponovila riječi koje je biskup Earl Boyea iz Lansinga, Michigan, podijelio u svojoj propovijedi: „Na dan kao što je današnji, želite se boriti kao vrag. Ali moraš se boriti kao u raju… pozvani smo boriti se s ljubavlju u srcu [the movement].”

Pozvala je publiku da se “mole i traže od Boga ono što želi od vas u ovoj novoj sezoni” i da “prigrle svoju zadanu pro-life misiju”.

Uz to, Mancini je naveo Charlotte Lozier iz 2023 studija Utvrđeno je da među ženama koje su imale pobačaj 60% radije bi rodile da su dobile više emocionalne ili financijske potpore.

“Osjećam da je ova sezona usmjerena na rješavanje tih 60%”, rekao je Mancini, prije nego što je naglasio važnost promicanja centara za skrb o trudnoći i domova za rodilje diljem zemlje.

Na kraju, Mancini je pozvao pro-life zagovornike da “ustraju, ustraju, ustraju.”

“Zagrižite se jer promjena zahtijeva vrijeme. U ovom smo dugoj igri, stoga ustrajte. Stvoreni ste za ovakvo vrijeme, sada izađite van i nastavite to raditi”, pozvala je.

Konferenciju Celebrate Life sponzoriraju Pro-Life Women’s Conference, National Sidewalk Advocacy Center i Students for Life među ostalim organizacijama. Događaj će se nastaviti tijekom vikenda s raznim drugim glavnim govorima, odvojenim sjednicama i skupom Celebrate Life na Lincolnovom memorijalu u subotu, 22. lipnja.

Gigi Duncan

Gigi Duncan trenutno završava pripravnički staž u Katoličkoj novinskoj agenciji. Nedavno je diplomirala na Sveučilištu Južne Karoline, gdje je studirala poslovanje i komunikacije.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Nadbiskup Cincinnatija kojem je dijagnosticiran rak, započet će liječenje kemoterapijom

Katoličke vijesti

Spašavanje više povijesnih katoličkih mjesta u Francuskoj počinje

Katoličke vijesti

Svećenik iz Pennsylvanije potrošio je 41.000 dolara iz župnih sredstava na igrice za mobitele, kaže policija

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti