Predsjednica FBiH Bradara u posjeti župi sv. Marije Anđeoske u Gornjoj Tramošnici
Biskupska konferencija BiH

Predsjednica FBiH Bradara u posjeti župi sv. Marije Anđeoske u Gornjoj Tramošnici

Predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara posjetila je danas, 4. lipnja 2024. župu sv. Marije Anđeoske u Gornjoj Tramošnici pokraj Gradačca u Bosanskoj Posavini gdje se susrela s župnikom fra Markom Lovrićem, izvijestili su iz Ureda predsjednice FBiH.

„Župa, osnovana daleke 1802. godine, doživjela je znatan pad broja vjernika s preko 1.800 prije Domovinskog rata na današnjih 140. Unatoč demografskim promjenama, fra Lovrić predano radi na očuvanju crkve, župnog ureda i imanja uz pomoć školskih sestara franjevki iz samostana Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije. Posjeta predsjednice Bradara bila je i prilika za susret s njih 17, većinom starije životne dobi, koje djeluju i žive u samostanu“, navodi se u priopćenju.

Župnik Lovrić izrazio je zahvalnost za podršku s razine Federacije BiH, naglašavajući važnost dolaska predsjednice kao znak ohrabrenja i potpore.

„Razgovorom o planovima za buduće projekte koji bi trebali pomoći u daljnjem razvoju i poboljšanju uvjeta života u župi i široj zajednici završena je današnja posjeta koja simbolizira kontinuiranu podršku i solidarnost s viših razina vlasti prema malim zajednicama koje se bore očuvati svoj identitet i nasljeđe u suvremenim izazovima“, stoji na kraju priopćenja. (kta)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Proslavljen patron župe Bezgrešnog srca BDM

Katoličke vijesti

Sveta misa na Širokom Brijegu prigodom 79. obljetnica ubojstva hercegovačkih franjevaca

Katoličke vijesti

Održana II. formacija za animatore u Sarajevu

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti