Porečki i pulski biskup Ivan Štironja na misi zornici u porečkoj katedrali
Porečka i Pulska biskupija

Porečki i pulski biskup Ivan Štironja na misi zornici u porečkoj katedrali

U četvrtak, 21. prosinca, ove godine svetu misu zornicu u porečkoj je katedrali, uz koncelebraciju župnika vlč. Mladena Pranjića i kancelara biskupije mons. Sergija Jelenića, predslavio porečki i pulski biskup Ivan Štironja. Razlažući svetopismaski tekst od toga dana, iz Lukina evanđelja o susretu Blažene Djevice Marije i Elizabete u Gorju, biskup je naglasio da Bog dolazi u našu svakodnevicu kako bi se približio nama ljudima koji smo se pomalo pogubili u stvarnosti svakodnevne jurnjave. Krist dolazi k nama kako bi nam progovorio o vrijednosti i važnosti susreta, susreta čovjeka i Boga, ali i ljudi međusobno. Podsjećajući na Isusove riječi: „gdje su dvojica ili trojica sabrana u moje ime, tu sam i ja među njima“ (Mt 19,20), biskup Štironja je naglasio da se upravo u našem susretu s drugim čovjekom događa radost koja je nagovještaj one radosti koju vjernik osjeća u susretu s Bogom.

O tomu koliko su zornice drage župljanima porečke župe, najbolje svjedoči dupkom ispunjena katedrala svakoga jutra tijekom adventa.

Osim duhovne okrjepe koju vjernici crpe iz svakodnevne Euharistije, zornice su prilika i za susret vjernika međusobno u župnoj dvorani gdje su svi pozvani na kavu i kolače, što je ujedno i poticaj na druženje i građenje zajedništva među župljanima.

Txt i foto: M. Martinčević

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Misa Večere Gospodnje u porečkoj katedrali

Katoličke vijesti

Pazin: Misa za pok. mons. Antuna Heka

Katoličke vijesti

Misno slavlje o 30. obljetnici Pazinskog kolegija

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti