U petak 31. svibnja 2024. godine u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije proslavljeno je pohođenje Blažene Djevice Marije.

Sveto misno slavlje predvodio je župnik mons. Mladen Mrakovčić, a svetu misu pjevanjem je animirao župni zbor. Uoči misnog slavlja vjernici su izmolili krunicu Blaženoj Djevici Mariji nakon čega su se otpjevale Lauretanske litanije kako bi u svakom srcu prebivao mir. Mons. Mrakovčić naglasio je kako je Marija uzor vjere i kako je u svojoj je poniznosti donijela svijetu Božjeg sina Isusa Krista koji je donio otkupljenje svakom čovjeku.

Nakon svete mise, u crkvu Sv. Andrije, gdje prebivaju i molitvom prate svoje sužupljane časne sestre benediktinke, vraćena je čudotvorna slika Rapske Gospe, uz zajedničko pjevanje okupljena puka. Slika Rapske Gospe kroz mjesec je svibanj boravila u župnoj crkvi, kako bi se vjernici utjecali u zagovor Gospi za vlastite nakane. Na zavjetni blagdan Rapski Križi nošena je u procesiji ulicama grada te čitav mjesec ostala u župnoj crkvi kao poticaj na ljubav i poniznu molitvu. Blažena Djevica Marija neka bude uzor i poticaj ustrajne molitve i radosnog otajstva koje u svakom srcu prebiva. Neka Djevica Marija pohodi svako srce da kao i Elizabeti  u njemu donese toplinu, nježnost i blizinu njene radosne prisutnosti.

Tekst : Josip Badurina
Foto: Sanjin Badurina

Print Friendly, PDF & Email