Pod predsjedanjem nadbiskupa Vukšića održana 37. sjednica Stalnog vijeća Biskupske konferencije BiH
Biskupska konferencija BiH

Pod predsjedanjem nadbiskupa Vukšića održana 37. sjednica Stalnog vijeća Biskupske konferencije BiH

Stalno vijeće Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, u ponedjeljak 10. lipnja 2024. u Nadbiskupskoj rezidenciji u Sarajevu, održalo je svoju 37. sjednicu. Predsjedao je nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić, predsjednik BK BiH, a sudjelovali su: biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić, potpredsjednik BK BiH, i pomoćni biskup banjolučki mons. Marko Semren, član ovog Vijeća, te generalni tajnik BK BiH mons. Ivo Tomašević.

Pošto su razmotrili izvješće o provedbi zaključaka 89. redovitog zasjedanja BK BiH, održanog 20. i 21. ožujka 2024. u Mostaru, biskupi su konstatirali da je većina zaključaka provedena te dali smjernice Tajništvu za one čija je provedba u tijeku. Također su se osvrnuli na pojedine zaključke donesene na XXVI. redovitom godišnjim zajedničkom zasjedanju Biskupske konferencije BiH i Hrvatske biskupske konferencije, održanom 13. ožujka 2024. u Nadbiskupskoj rezidenciji u Sarajevu.

Članovi Stalnog vijeća dali su smjernice za proslavu Obiteljskog dana, u nedjelju 28. srpnja 2024., koji će započeti Misom uočnicom, u subotu 27. srpnja 2024. u 19 sati. Također su odredili sastav organizacijskog odbora za tu prigodu.

Biskupi su odlučili da će i ove godine sudjelovati na Euharistijskom slavlju na blagdan sv. Ćirila i Metoda, 5. srpnja 2024. u istoimenoj crkvi u okviru zdanja Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa i Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Sarajevu.

Članovi Stalnoga vijeća razmotrili su važnije dopise naslovljene na Biskupsku konferenciju BiH, koji su pristigli nakon prošlog zasjedanja, i dali smjernice za njihovo rješavanje.

Biskupi su dogovorili dnevni red 90. redovitog zasjedanja Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, koje će se održati u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci, 16. i 17. srpnja 2024. Uoči radnog dijela zasjedanja biskupi će, u ponedjeljak 15. srpnja 2024. u 10 sati, slaviti Svetu misu na blagdan sv. Bonaventure, nebeskog zaštitnika Banjolučke biskupije i katedrale.

Sarajevo, 10. lipnja 2024.

Tajništvo BK BiH

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Predavanja prvoga dana 64. TPT-a u Zagrebu

Katoličke vijesti

Nadbiskupijski centar za mlade predstavio se mladima u Kreševu, Kiseljaku i Usori

Katoličke vijesti

Papa moli za žrtve “kukavičkog terorističkog napada” u Moskvi

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti