Misionarke sa Salomonskih otoka posjetile župu Potoci-Bijelo Polje
Biskupska konferencija BiH

Misionarke sa Salomonskih otoka posjetile župu Potoci-Bijelo Polje

U nedjelju, 9. lipnja 2024. župu Presvetog Srca Isusova Potoci odnosno Bijelo Polje pokraj Mostara posjetile su s. Magdalena Marić i s. Alojzija Ramljak, milosrdnice Sv. Vinka Paulskoga koje djeluju u misijama na Salomonskim Otocima, objavljeno je na župnoj mrežnoj stranici.

Sestre su sudjelovale s narodom na prijepodnevnim svetim misama koje je predvodio bjelopoljski župnik don Rajko Marković. Pozdravljajući na početku sestre, župnik don Rajko zaželio im je srdačnu dobrodošlicu te najavio da će s. Magdalena za vrijeme misa progovoriti vjernicima o misionarskom radu Družbe Sv. Vinka Paulskog u toj prekooceanskoj zemlji.

Govoreći o Salomonskim otocima, toj dalekoj i jednoj od najsiromašnijih država svijeta, koja se nalazi u zapadnom dijelu Tihog oceana, s. Magdalena iznijela je mnoge primjere iz njihova života. Kazala je da ta siromašna otočka država broji oko 600.000 žitelja, među kojima su najbrojniji kršćani. „Sestre Milosrdnice su tamo došle 2011. i od tada uspješno djeluje među tamošnjim pukom pomažući im kako na duhovno-vjerskom tako i na školskom, medicinskom i materijalnom i svakom drugom području. To je narod vrlo drag, gostoprimljiv, susretljiv, jest siromašan ali i radostan u svome življenju. Po nekoliko sati pješače da bi nedjeljom došli na sv. misu a onda iza sv. mise nastavljanju s druženjem, pjesmom, razgovorom i opet po nekoliko sati pješačenja natrag. Kuće su im slabe, od lišća i blata, oni malo boljega stanja mogu podići kuće od drveta. Za godišnje školovanje jednog djeteta dovoljno je 100 eura“, kazala je, između ostaloga, s. Magdalena.

Na kraju sv. misa župnik don Rajko je zahvalio sestrama, posebno s. Magdaleni, nazočni vjernici imali su prigodu svojim prilozima pomoći misionarski rad sestara.

Poslije pučke sv. mise don Rajko je sestre ugostio u župnoj kući, a kako je bila i proba Folklora, mladi su, po želji sestara, zapjevali. „S. Magdalena ih je snimila pa će snimak ponijeti na Salomonske otoke i pokazati ga njihovim mladima, koji također lijepo pjevaju. Bio je ovo zanimljiv susret koji se vrlo lijepo dojmio svih nazočnih. Sestrama želimo uspjeh u radu, obećali smo moliti jedni za druge i pomagati koliko budemo mogli, jer svi smo mi braća i sestre, a pripadamo jednoj i svetoj Katoličkoj Crkvi“, navodi se na mrežnoj stranici župe Bijelo Polje. (kta)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Papa Franjo primio u audijenciju biskupe Lacija

Katoličke vijesti

Aladinići: Večer slavljenja pred Presvetim

Katoličke vijesti

Iz tiska izišao novi broj Katoličkog tjednika

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti