Pepelnica za pripadnike MO i OS BiH
Biskupska konferencija

Pepelnica za pripadnike MO i OS BiH

Misno slavlje na Čistu srijedu – Pepelnicu, 14. veljače u sjemenišnoj crkvi Sv. Ćirila i Metoda u Sarajevu, za pripadnike Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH predvodio je generalni vikar Vojnog ordinarijata u BiH mons. Željko Čuturić, izvijestio je portal Nedjelja.

Misa je okupila nemali broj djelatnika pri Ministarstvu obrane i Oružanim snagama BiH, a u uvodu u misno slavlje kratkim promišljanjem im se obratio generalni vikar Vojnog ordinarijata u BiH mons. Čuturić, podsjetivši kako ovom misom započinje korizmeno vrijeme.

„U ovom vremenu Crkva nam preporuča, na poseban način, kroz ovih 40 dana da se malo više posvetimo djelima milosrđa i pokore. Mi vjernici znamo, i to je tradicija ovdje u ovim našim krajevima, da čovjek kroz ovo vrijeme čini neku žrtvu. Žrtvu koju sam sebi odredi. Roditelji odmalena i svoju djecu uče da se kroz ovo korizmeno vrijeme odreknu nečega, ali iz ljubavi prema Bogu i iz ljubavi prema čovjeku“, naglasio je.

Dodao je kako ipak postoji jedna stvar koje bi se katolici na poseban način kroz korizmeno vrijeme trebali odreći, a to je psovka. „Odreći se psovke – na koju se čovjek tako lako navikne i bez koje je svakodnevni život pojedinim ljudima pomalo neshvatljiv jer nisu više ni svjesni tih svojih psovki i uvreda – evo, to bi bila žrtva“, poručio je, među ostalim, generalni vikar Vojnog ordinarijata.

Nakon svetopisamskih čitanja i naviještenoga evanđelja uslijedio je sam obred pepeljanja pepelom koji je dobiven od prošlogodišnjih blagoslovljenih grančica pripremljenih za Cvijetnicu. (kta/nedjelja.ba)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Održana konferencija za novinstvo u okviru XXVI. redovitog godišnjeg zasjedanja BK BiH i HBK

Katoličke vijesti

Katolički novinari upozoravaju: Predrasude uništavaju ljude

Katoličke vijesti

VIDEO: “Uzdam se u tebe” nova skladba kantautora Ivana Zlodija

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti