Pariška katedrala Notre Dame dobila novo krovište
Biskupska konferencija BiH

Pariška katedrala Notre Dame dobila novo krovište

Pariška katedrala Notre Dame, teško oštećena u požaru 2019., dobila je novo krovište, izvijestila je u nedjelju 14. siječnja KNA, prenosi IKA.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron objavio je tijekom vikenda na mrežnoj platformi X snimku svečanog dovršetka krovišta, uz napomenu kako je riječ o „francuskom ponosu“. Time je jedanaest mjeseci prije najavljenog ponovnog otvaranja katedrale ostvaren jedan od važnijih ciljeva njezine obnove.

Poznata pariška katedrala, koja je u travnju 2019. teško oštećena u požaru, trebala bi 8. prosinca opet biti otvorena za liturgiju. Macron je nakon požara najavio da će obnova završiti u roku od pet godina.

Ranogotička katedrala Notre Dame zaštitni je znak Pariza. Nalazi se na Ile de la Cite, otočiću na Seini u povijesnom središtu grada, a prije požara godišnje ju je posjećivalo između 12 i 14 milijuna ljudi. Požar je izbio tijekom renoviranja i uništio je krovište, dijelove svoda i jedan od tornjeva. (kta/ika)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Održan susret sestara juniorki SMI u Sarajevu

Katoličke vijesti

Nadbiskup Vukšić i kardinal Puljić zahvalili bjelovarskom gradonačelniku Hrebku za dugogodišnju potporu Caritasu Vrhbosanske nadbiskupije

Katoličke vijesti

Srijem: Spomenik kulture vrijedan veće pažnje

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti