Papa: Vlade moraju izbjegavati sukobe i odlučno težiti miru
Biskupska konferencija

Papa: Vlade moraju izbjegavati sukobe i odlučno težiti miru

Nakon današnje molitve Anđeoskoga pozdravljenja, papa Franjo pozvao je vjernike na molitvu za Ukrajinu, Palestinu, Izrael te Demokratsku Republiku Kongo. Spomenuo se i fra Manuela Blanca, koji je prije dva dana preminuo u Rimu. Mnogi ispovjednici i propovjednici poput njega, rekao je, časte Crkvu u Rimu, piše Vatican News.

Papa Franjo ponovno je, na kraju današnjeg Angelusa, pozvao na molitvu za mir, spominjući se napaćene Ukrajine, „koja toliko pati“, sjevera Demokratske Republike Kongo te Palestine i Izraela.

Primijetivši izraelsku zastavu koja se vijorila među vjernicima na Trgu svetog Petra, Papa je rekao kako ju je vidio i toga jutra kako visi s balkona dok se vraćao iz crkve Santi Quaranta Martiri e San Pasquale Baylon u četvrti Trastevere u Rimu: „To je poziv na mir“.

Izbjegavajte sve radnje koje potiču sukob

Papa je također molio zagovor Duha nad svjetskim moćnicima kako bi se moglo pregovarati o miru. „Neka Duh Sveti prosvijetli umove vladara, usadi im mudrost i osjećaj odgovornosti kako bi izbjegavali svaki postupak ili riječ koja potiče sukobe i umjesto toga odlučno ciljali na mirno rješavanje sukoba“, naglasio je Sveti Otac.

Sjećanje na fra Manuela Bianca

S prozora Apostolske palače Papa je potom odao počast svom ispovjedniku o. Manuelu Blancu, franjevcu iz Reda Manje braće, koji je preminuo u noći s četvrtka 20. na petak 21. lipnja u 85. godini života.

Fra Manuel je 44 godine živio u crkvi Santi Quaranta Martiri e San Pasquale Baylon, koju je Sveti Otac spomenuo, istaknuvši da je fra Manuel bio „poglavar, ispovjednik, čovjek savjeta“. „Spominjući se njega“, rekao je, „želio bih se sjetiti brojne braće franjevaca, ispovjednika, propovjednika, koji su iskazivali i iskazuju čast Crkvi u Rimu“. (kta/rv)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Dan zajedništva vjernika Župe Gospe Brze Pomoći iz Slavonskog Broda

Katoličke vijesti

Sajam zapošljavanja mladih u BiH

Katoličke vijesti

Održan tečaj priprave za sakramentalni brak u Glavicama kod Bugojna

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti