Papa: U Sahelu licemjerje i neispunjena obećanja; vrijeme je za djelovanje
Biskupska konferencija BiH

Papa: U Sahelu licemjerje i neispunjena obećanja; vrijeme je za djelovanje

Božji narod treba biti na prvoj liniji, uvijek i posvuda, kako bi odgovorio na tihi vapaj bezbrojnih siromaha u svijetu, posebno u Sahelu, kako bi im dao glas, zaštitio ih i solidarizirao se s njima, pred toliko licemjerja i brojnih obećanja koja nisu ispunjena – apel je pape Franje u poruci koju je uputio kardinalu Michaelu Czernyju, povodom proslave 40. obljetnice Zaklade Ivan Pavao II. za Sahel, na kojoj su sudjelovali članovi diplomatskog zbora i predstavnici međunarodnih i nacionalnih institucija.

Kriza koja sve više ugrožava mir i razvoj

U poruci se papa Franjo sa zabrinutošću osvrće na činjenicu da zemlje u toj zapadnoafričkoj regiji još uvijek prolaze kroz krizu koja sve više prijeti miru, stabilnosti, sigurnosti i razvoju. Te su pojave – piše Papa – povezane s terorizmom, gospodarskom nesigurnošću i klimatskim promjenama te povećavaju ranjivost država i siromaštvo građana, s posljedicom migracije mladih”.

Apel Ivana Pavla II.

Zbog takvoga konteksta zadatak je Zaklade sve jači, teži, ali sve bitniji – napominje Papa osvrćući se na rad tog tijela nazvanoga po svetom papi Poljaku. I upravo podsjećajući na “vapaje srca” pape Wojtyłe, Sveti Otac ponovno upućuje svoj apel svim ljudima dobre volje u svijetu: radite za sigurnost, pravednost i mir u Sahelu!.

Nemojte čekati, valja djelovati

Nema više vremena za čekanje, moramo djelovati! – upozorava na kraju papa Franjo. Nitko ne može zanijekati temeljno pravo svakog čovjeka da živi dostojanstveno i da u potpunosti napreduje. (kta/rv)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Srbija: Praznik hrvatske zajednice i u Starčevu

Katoličke vijesti

50. obljetnica Hrvatske škole „Kardinal Stepinac“ u New Yorku

Katoličke vijesti

Reisu-l-ulema Kavazović katolicima čestitao Uskrs

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti