Papa poziva na obnovu predanosti molitvi i radu za mir
Papa

Papa poziva na obnovu predanosti molitvi i radu za mir

Na kraju svog nedjeljnog posjeta sjeveroistočnom talijanskom gradu Trstu, papa Franjo poziva na molitve i napore za mir u svijetu, sjećajući se posebno Ukrajine, Palestine, Izraela, Sudana i Mynamara, svih onih koji diljem svijeta pate zbog rata.

Od Thaddeusa Jonesa

Na kraju nedjeljne mise u Trstu, papa Franjo je zamolio sve da obnove svoju predanost molitvi i radu za mir u svijetu.

Papine su riječi uslijedile neposredno prije nego što je predvodio molitvu Anđeo Gospodnji tijekom njegova nedjeljnog posjeta tom gradu na sjeveroistoku Italije.

„Iz ovog grada obnovimo našu predanost molitvi i radu za mir: za mučeničku Ukrajinu, za Palestinu i Izrael, za Sudan, Mianmar i svaki narod koji pati zbog rata. I zazovimo Djevicu Mariju, koja se na Monte Grisi časti kao Majka i Kraljica.”

Papa Franjo također je zahvalio svojim domaćinima i svima okupljenima na nedjeljnom slavlju na toploj dobrodošlici, lijepim događanjima i molitvenom praćenju.

Zajamčio im je svoje molitve, prisjećajući se brojnih bolesnika, zatvorenika i migranata koje je ranije susreo, prisjećajući se njihovih borbi i nada.

Papa je odao počast tršćanskom biskupu Enricu Trevisiju koji je poimence spomenuo bolesne kojima je nedavno pomogao te kako sjećanje i poznavanje imena onih kojima služimo naglašava njihovo ljudsko dostojanstvo.

Papa je zahvalio Tršćanima na dobrodošlici koju su pružili tolikim ljudima koji bježe od ratova i siromaštva u drugim zemljama.

Rekao je da grad ima posebnu vokaciju u okupljanju različitih ljudi, posebice jer je glavna luka i raskrižje putova između Italije, središnje Europe i Balkana.

Prepoznao je izazove koje donosi ova uloga koja zahtijeva otvorenost, stabilnost, prihvaćanje i poštivanje identiteta ljudi.

No potaknuo je sve da ustraju na tom putu u svjetlu Evanđelja koje vjernicima daje smisao i nadu, te u poštivanju Ustava nacije koji nudi “pouzdan ‘kompas’ za put demokracije”.

“I zato, samo tako nastavite! Bez straha, otvoreni i postojani u ljudskim i kršćanskim vrijednostima, susretljivi, ali bez kompromisa u ljudskom dostojanstvu.”

Hvala vam što ste pročitali naš članak. Možete biti u toku pretplatom na naš dnevni bilten. Samo kliknite ovdje

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Papa ohrabruje zatvorenice na početku svog posjeta Veneciji – Vatican News

Katoličke vijesti

Papa se susreo s umjetnicima, volonterima i organizatorima Dječjeg dana

Katoličke vijesti

Papa zahvaljuje Papinskoj zakladi za financijsku pomoć studentima – Vatican News

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti