Papa oplakuje bivšeg predsjednika Čilea Sebastiána Piñeru
Papa

Papa oplakuje bivšeg predsjednika Čilea Sebastiána Piñeru

Papa Franjo izražava sućut zbog tragičnog gubitka bivšeg predsjednika Čilea Sebastiána Piñere, koji je poginuo dok je upravljao helikopterom pogođenim lošim vremenskim uvjetima, te ga se sjeća kao čovjeka velike vjere i intelekta.

Od Deborah Castellano Lubov

Papa Franjo izrazio je sućut zbog “tragične smrti” bivšeg predsjednika Čilea Sebastiána Piñere Echeniquea, koji je preminuo 6. veljače u dobi od 74 godine u helikopterskoj nesreći.

U brzojavu koji je potpisao državni tajnik Vatikana, kardinal Pietro Parolin, a upućenom predsjedniku Čilea Gabrielu Boricu, Sveti se Otac molio za vječni počinak bivšeg poglavara.

Pokojni predsjednik, koji je vodio zemlju između 2010.-2014. i 2018.-2022., poginuo je dok je upravljao svojim ultralakim helikopterom s još tri osobe. Vjeruje se da se letjelica zbog lošeg vremena srušila u jezero Ranco u regiji Los Rios na jugu zemlje.

Papa je podsjetio na predsjednika koji je vodio zemlju kao “čovjek vjere”, velikog “inteligenta” i “iskrene strasti” za čileanski politički život.

Izrazio je bliskost s obitelji bivšeg šefa države i svima koji žale za njegovim gubitkom.

Ožalošćeni odaju počast

Pogreb predsjednika Piñere slavi se danas u metropolitanskoj katedrali u Santiagu. Do sada su ožalošćeni mogli odati počast pokojnom čileanskom predsjedniku putem bdijenja koje je organizirala vlada. Nakon njegove tragične smrti proglašena je trodnevna nacionalna žalost.

Posljednjih su dana biskupi Čilea također izrazili svoje kajanje rekavši da je rad pokojnog predsjednika uvijek bio za dobrobit zemlje i njezina naroda.

Hvala vam što ste pročitali naš članak. Možete biti u toku pretplatom na naš dnevni bilten. Samo kliknite ovdje

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Papa na Angelusu: Putovanje kroz korizmu slušajući glas Božji

Katoličke vijesti

Papa u Areni mira u Veroni: Budućnost u našim rukama, ne samo vođa – Vatican News

Katoličke vijesti

Papa Franjo: Božji su darovi povjereni našoj skrbi

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti