Održane Zimske olimpijske igre u vrtiću Sveta Obitelj
Biskupska konferencija

Održane Zimske olimpijske igre u vrtiću Sveta Obitelj

Ove godine obilježava se 40. godišnjica Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu, a mališani iz PU Dječjeg vrtića Sveta Obitelj odlučili su se pridružiti ovom obilježavanju i na svoj način pripremiti Zimske olimpijske igre, piše mrežna stranica Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije. Iako je veljača počela jako toplo, organizirali su sa svojim odgojiteljicama u četvrtak 8. veljače 2024. vrlo kreativne i zanimljive Zimske olimpijske igre na koje su pozvali i ugostili i vrtiće Amel i Nur i Patrijarh Pavle.

Vrijedno su radili na uređenju vrtića za obilježavanje ovog posebnog dana, a pridružili su se i roditelji djece koji su donijeli originalne suvenire i različite predmete te pripremili izložbu u čast ZOI ’84. Izložba je bila otvorena upravo na dan obilježavanja 40. godišnjice i svi posjetitelji mogli su uživati u prekrasnim uspomenama i detaljima s Olimpijade.

Zimske igre koje su djeca i odgojiteljice smislili započele su svečanim defileom i paljenjem olimpijskog plamena, a igre su bile podijeljene u nekoliko disciplina:

  • skijanje slalom
  • skijanje skokovi
  • hokej na ledu
  • natjecanje u brzom klizanju
  • umjetničko klizanje

Iz vrtića Sveta Obitelj naglašavaju kako su posebno ponosni i sretni što su ovaj divni dan proveli s gostima iz vrtića Amel i Nur i Patrijarh Pavle te kako upravo kroz ovakve aktivnosti djeca zajedno rastu i sazrijevaju u cjelovite, zdrave i dobre osobe. Puni sportskog duha, dobrog raspoloženja, ljubavi, zajedništva i uspomena kojih su se prisjetili, pustili su balone te do kraja tjedna nastavljaju obilježavati Olimpijadu kao jednu od najvećih vrijednosti grada Sarajeva. (kta/caritas-vrhbosna.ba)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Izaslanstvo Europske konferencije komisija „Iustitia et Pax“ posjetilo Ukrajinu

Katoličke vijesti

Ukopana Kata Grubišić, majka vlč. Josipa

Katoličke vijesti

Pohod sestara Kćeri Božje ljubavi na grob Utemeljiteljice Franziske Lechner

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti