Papa ističe društvenu vrijednost igre na ploči za skicu
Papa

Papa ističe društvenu vrijednost igre na ploči za skicu

U susretu sa skupinom talijanskih igrača šahiranja, papa Franjo je rekao da igra donosi “dašak svježeg zraka” u naša digitalna društva, obilježena individualizmom.

Autor: Lisa Zengarini

Papa Franjo dočekao je u petak u Vatikanu izaslanstvo Talijanske udruge šaha na proslavi 100. obljetnice njezina osnutka.

Pozdravljajući skupinu u Klementinskoj dvorani, Papa je istaknuo dvije značajke ove drevne igre koje su, kako je rekao, posebno vrijedne u današnjim individualističkim društvima.

Igra za svakoga

Prije svega, napomenuo je, dostupna je svima i igra se u raznim dijelovima svijeta: “To je jedna od onih igara s kojom, gdje god se nalazili, lako možete stvoriti trenutak susreta i zabave.”

Papa je također primijetio da je ova igra posebno popularna među migrantima koji stižu u druge zemlje nakon opasnih putovanja: „Mnogi od ove braće i sestara, u situacijama velike neizvjesnosti i strepnje, pronalaze olakšanje u igranju ždrebanja.

Igra koja potiče intelektualne vještine

Papa Franjo je dalje primijetio da je nacrt također poticajna igra koja pomaže igračima u vježbanju logičkih sposobnosti. To je, rekao je, tim važnije u vrijeme kada su naše intelektualne vještine pod negativnim utjecajem novih medijskih oblika.

Protuotrov za individualizam

Zaključujući svoj kratki pozdrav, papa Franjo pohvalio je članove udruge za njezino djelovanje koje, kako je rekao, unosi dašak svježine u naša individualistička društva.

Hvala vam što ste pročitali naš članak. Možete biti u toku pretplatom na naš dnevni bilten. Samo kliknite ovdje

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Papa: Molite krunicu za Gospin zagovor u ratovima koji udaraju po našem svijetu – Vatican News

Katoličke vijesti

Papa Franjo: Pjevanje može dirnuti srca i produbiti molitvu

Katoličke vijesti

Papa priznaje mučeništvo svećenika, 15 časnih sestara ubijenih tijekom Drugog svjetskog rata

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti