Papa Franjo: Rat je zločin protiv čovječnosti; trebamo odgajati za mir
Biskupska konferencija BiH

Papa Franjo: Rat je zločin protiv čovječnosti; trebamo odgajati za mir

Nemojmo zaboraviti! Ponovno je potaknuo papa Franjo, odmah nakon molitve Anđeoskoga pozdravljenja u nedjelju, 14. siječnja 2024., upravljajući pogled na brojne strane svijeta, ali prije svega na Ukrajinu, Palestinu i Izrael. Nemojmo zaboraviti one koji trpe zbog okrutnosti rata – Papin je snažan apel moćnima, onima koji imaju moć nad tim sukobima, da razmisle o tomu kako rat donosi samo razaranje.

Početkom godine razmijenili smo želje za mirom, ali oružje je nastavilo ubijati i uništavati. Molimo da oni koji imaju moć nad tim sukobima razmisle o činjenici da rat nije način za njihovo rješavanje, jer sije smrt među civilima i uništava gradove i infrastrukturu. Drugim riječima, rat je danas po sebi zločin protiv čovječnosti. Nemojmo to zaboraviti: rat je sam po sebi zločin protiv čovječnosti.

Narodima, cijelom svijetu, potreban je mir – ponovio je papa Franjo te citirao oca Ibrahima Faltasa, vikara Kustodije Svete zemlje u Jeruzalemu, kojega je nekoliko minuta prije podnevnoga nagovora čuo u emisiji Talijanske radiotelevizije „A sua immagine“, ponovno ističući da se treba odgajati za mir.

Moramo odgajati za mir. I vidi se da još nemamo – cijelo čovječanstvo – takav odgoj koji zaustavlja svaki rat. Molimo, uvijek, za tu milost: odgajati za mir.

​Papa Franjo se spomenuo također žrtava odrona u Kolumbiji u kojemu je poginulo više od 30 osoba, većinom djece, koji je, nakon jakih kiša, pogodio starosjedilačku zajednicu na sjeverozapadu zemlje, u oblasti Choco koja graniči s Tihim oceanom. (kta/rv)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Biskup Benno Elbs: Važno je dignuti glas protiv mržnje

Katoličke vijesti

Kardinal Pizzaballa upozorava na glad u Svetoj zemlji

Katoličke vijesti

Bh. svećenici brončani na Europskom prvenstvu u Albaniji

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti