Papa Franjo pozdravlja ‘neizmjerni dar’ poziva na posvećeni život
Europa

Papa Franjo pozdravlja ‘neizmjerni dar’ poziva na posvećeni život

Djelatnici ACI Prensa, 30. svibnja 2024. / 16:30

Papa Franjo uputio je u četvrtak poruku sudionicima konferencije o posvećenom redovničkom životu koja se trenutno održava u Brazilu.

U svojoj poruci izrazio je zahvalnost za “neizmjerni dar poziva posvećenom životu koji u svojim najrazličitijim karizmama obogaćuje crkveno zajedništvo i uvelike pridonosi poslanju Crkve u cijelom svijetu”.

Papa je primijetio da na mnogim mjestima “prvi navještaj Evanđelja čine posvećeni muškarci i žene, koji s velikom predanošću i predanošću svog života preuzimaju Gospodinov nalog”.

Sveti je Otac također rekao da se “dar poziva treba čuvati i njegovati svaki dan, tako da donosi dobre plodove u životu svakoga redovnika”.

Papa Franjo izrazio je radost zbog teme koja je odabrana za konferenciju, a to je poticaj koji je Isus uputio apostolima na Posljednjoj večeri: “Ostanite u mojoj ljubavi.”

Prema riječima pape Franje, “da bismo dobro živjeli božanski poziv, potrebno je ostati u njegovoj ljubavi, kroz stalni dijalog s Isusom u svakodnevnoj molitvi i vjernosti zavjetima koji tako lijepo izražavaju naše posvećenje”.

Papa je također rekao da „posvećeni život, ako ostaje čvrst u ljubavi prema Gospodinu, vidi ljepotu. Vidi da siromaštvo nije golemi napor, već mnogo veća sloboda, koja nam daje Boga i druge kao istinsko bogatstvo.”

Posvećeni život “vidi da čistoća nije stroga neplodnost, nego put ljubavi bez posjedovanja. Ona vidi da poslušnost nije disciplina nego pobjeda nad našom neobuzdanošću“, rekao je, podsjetivši na svoju propovijed od 1. veljače 2020. u povodu sv. Svjetski dan posvećenog života.

Naposljetku, potaknuo je nazočne da žive sadašnjost „poduprta mistikom specifičnih karizmi svake redovničke obitelji i [by being] proročki predani naviještanju Evanđelja.”

Također ih je pozvao da “gledaju u budućnost s nadom” i da ne zaborave “moliti za mene”.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Bivši anglikanski vikar postaje prvi biskup britanskog ordinarijata

Katoličke vijesti

Bruxelleski nadbiskup se ispričao zbog skandala s izborima svećenika

Katoličke vijesti

Novi filipinski biskup pacifičkog Cookovog otočja nada se da će ‘duhovno hraniti’ svoj narod

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti