Papa Franjo oplakuje živote izgubljene u smrtonosnom potresu u Japanu – Vatican News
Papa

Papa Franjo oplakuje živote izgubljene u smrtonosnom potresu u Japanu – Vatican News

Papa Franjo upućuje sućut narodu Japana, pružajući svoju utjehu i molitve nakon snažnog potresa koji je ubio najmanje 48 ljudi.

Od Deborah Castellano Lubov

Papa Franjo izrazio je svoju blizinu onima koji pate i koji su izgubili voljene u smrtonosnom potresu u središnjem Japanu koji je odnio najmanje 48 života.

Prema telegramu koji je u utorak u Papino ime poslao državni tajnik Vatikana, kardinal Pietro Parolin, Papa je “duboko ožalošćen saznavši za gubitak života i štetu prouzročenu potresom u prefekturi Ishikawa”.

Snažan potres pogodio je središnji Japan u ponedjeljak, izazvavši upozorenja stanovnicima da evakuiraju neka područja na zapadnoj obali, uništivši zgrade, nestajući struju u tisućama domova i ometajući putovanja u regiju.

Blizina nakon smrtonosnog potresa

Potres, s preliminarnom magnitudom od 7,6, izazvao je valove od oko 1 metra duž dijelova obale Japanskog mora, a vlasti kažu da bi mogli uslijediti i veći valovi.

Papa je svima koji su pogođeni ovom katastrofom zajamčio svoju srdačnu solidarnost, duhovnu blizinu i molitve, osobito za mrtve, one koji žale za njihovim gubitkom i za spašavanje svih nestalih.

Smrtonosni potres u Japanu

Smrtonosni potres u Japanu

Papa Franjo je zaključio nudeći ohrabrenje civilnim vlastima i hitnom osoblju dok pomažu žrtvama ove tragedije, te spremno zazvao na sve božanske blagoslove utjehe i snage.

Nakon tragedije, tokijski nadbiskup Tarcisio Kikuchi izdao je priopćenje, uvjeravajući molitvu Crkve za žrtve i najavljujući da tim iz Katoličke biskupske konferencije Japana procjenjuje štetu prije nego što Crkva odluči o svom odgovoru.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Papa Katoličko-pravoslavnoj komisiji: Molite i radite za zajedništvo

Katoličke vijesti

Papa pozdravio teško bolesnu portugalsku djevojčicu – Vatican News

Katoličke vijesti

Papa na Angelusu: Putovanje kroz korizmu slušajući glas Božji

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti