Papa Franjo nije imao namjeru uvrijediti: ‘U Crkvi ima mjesta za sve’
Papa

Papa Franjo nije imao namjeru uvrijediti: ‘U Crkvi ima mjesta za sve’

Ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni rekao je novinarima da je papa Franjo “upoznat” s napisima o razgovoru iza zatvorenih vrata s talijanskim biskupima te potvrđuje da Papa “nikada nije imao namjeru uvrijediti ili se izraziti homofobnim izrazima , a onima koji su se osjetili uvrijeđenima se ispričava”.

Piše Vatican News

“Papa nikada nije imao namjeru uvrijediti ili se izraziti homofobnim izrazima i ispričava se onima koji su se osjećali uvrijeđenima korištenjem izraza, kako su drugi izvijestili.”

Ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice, Matteo Bruni, dao je to u utorak izjavu odgovarajući na pitanja novinara o korištenju izraza koji se odnosi na primanje homoseksualnih osoba u sjemenište.

„Papa Franjo je upoznat s nedavnim napisima o razgovoru iza zatvorenih vrata s biskupima CEI-ja. [Italian Bishops’ Conference]. Kao što je više puta rekao, ‘U Crkvi ima mjesta za sve, za sve! Nitko nije beskoristan; nitko nije suvišan; ima mjesta za sve. Baš kao što smo mi, svi.’ Papa nikada nije imao namjeru uvrijediti ili se izraziti homofobnim izrazima, te se ispričava onima koji su se osjetili uvrijeđenima korištenjem izraza, kako su drugi izvijestili.”

Hvala vam što ste pročitali naš članak. Možete biti u toku pretplatom na naš dnevni bilten. Samo kliknite ovdje

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Papa: Nikada ne dopustite da djeca prestanu biti djeca! – Vatikanske vijesti

Katoličke vijesti

Papa Franjo potiče umjetnike veronske Arene da ponude ljubav, milosrđe, radost – Vatican News

Katoličke vijesti

Papa Franjo: ‘Znanje mora biti uključivo’

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti