Papa Franjo: Mladi su živa nada Crkve u pokretu
Papa

Papa Franjo: Mladi su živa nada Crkve u pokretu

Na petu obljetnicu apostolske pobudnice ‘Christus vivit’, papa Franjo poziva mlade da se “čuju njihovi glasovi” dok “pred svima svjedoče radost rođenu iz prijateljstva s Kristom”.

Autor: Christopher Wells

“Sigurnost” da je “Krist živ i On želi da vi budete živi” nadahnula je papu Franju da ponovno napiše mladima, na petu godišnjicu svoje apostolske pobudnice, Christus vivitnapisano nakon Sinode 2018. o “mladima, vjeri i razlučivanju zvanja”.

“Iznad svega”, kaže papa Franjo u poruci objavljenoj u ponedjeljak, “želio bih da moje riječi budu izvor obnovljene nade” mladim ljudima koji se mogu osjećati obeshrabrenim u svijetu “obilježenom tolikim sukobima i tolikom patnjom”. ”

Krist je živ i voli vas

Sveti Otac uvjerava mlade da je “Krist živ i da vas ljubi beskrajnom ljubavlju”. Sveti ih Otac poziva da „hodate s Njim kao s prijateljem, primite Ga u svoj život i dopustite mu da podijeli sve radosti i nade, probleme i borbe ovoga vremena u vašem životu“.

On nastavlja podsjećati ljude na “veliku misiju” koju su primili “da pred svima svjedoče radost rođenu iz prijateljstva s Kristom,” podsjećajući ih na njegov poziv da se njihov glas čuje i njegov poticaj da “prave nered, ” poznato na španjolskom kao “¡Hagan lío!

Život u Isusovoj prisutnosti, poručuje Papa mladima, omogućit će da se njihovo “sjećanje na prošlost” pokaže plodonosnim i pomoći će im da “pronađu hrabrost u sadašnjosti” i “suoče se s budućnošću s nadom”.

Nada Crkve ‘u pokretu’

Pobudnica Christus vivitkaže papa Franjo, „plod je Crkve koja želi ići naprijed zajedno slušanjem, dijalogom i stalnim razlučivanjem volje Gospodnje“, rezultat je Sinode o mladima 2018. koja je pripremila put za sadašnju Sinodu o Sinodalnost.

„Sada, na ovoj novoj etapi našeg crkvenog putovanja“, rekao je Papa mladima, „trebamo se više nego ikad oslanjati na vašu kreativnost kako bismo istražili nove putove, uvijek u vjernosti svojim korijenima.“

Podsjećajući mlade da su oni “živa nada Crkve u pokretu”, papa Franjo im zahvaljuje za njihovu prisutnost i doprinos životu Crkve.

Svoju poruku završava ohrabrujući ih “da nas nikada ne ostave bez svog dobrog načina ‘stvaranja nereda’; vaša vožnja, poput vožnje čistog i dobro podešenog motora; i svoj vlastiti način življenja i naviještanja radosti uskrslog Isusa!”

Cijelu Papinu poruku pročitajte ovdje

Hvala vam što ste pročitali naš članak. Možete biti u toku pretplatom na naš dnevni bilten. Samo kliknite ovdje

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Papa na misi Pepelnicu: Isus nas poziva da se ove korizme vratimo srcu

Katoličke vijesti

Papa Franjo: Neka nas blagoslovi i prati Benedikt XVI.

Katoličke vijesti

Papa o ratu u Ukrajini: Ne sramite se pregovarati

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti