Papa Franjo hvali nacionalni euharistijski preporod u SAD-u
Europa

Papa Franjo hvali nacionalni euharistijski preporod u SAD-u

Washington, DC Newsroom, 9. srpnja 2024. / 16:05

Papa Franjo pohvalio je Nacionalnu euharistijsku obnovu koja je u tijeku u Sjedinjenim Državama, rekavši u pismu objavljenom u utorak da želi dati poseban blagoslov svima onima koji će prisustvovati Nacionalnom euharistijskom kongresu kasnije ovog mjeseca.

“Vjernici koji pristupaju nebeskoj gozbi, osnaženi zaštitom neba, sposobni su energičnije i marljivije raditi u ispunjavanju svojih svakodnevnih dužnosti”, napisao je papa. “Iz tog smo razloga bili vrlo sretni čuti vijest o Nacionalnom euharistijskom kongresu u Sjedinjenim Američkim Državama.”

Napisano na latinskom jeziku, pismo upućeno je kardinalu Luisu Tagleu, filipinskom prelatu koji služi kao proprefekt Vatikanskog dikasterija za evangelizaciju.

Taglea je Franjo u svibnju imenovao svojim posebnim izaslanikom na Nacionalnom euharistijskom kongresu, događaju koji će se održati u Indianapolisu od 17. do 21. srpnja i očekuje se da će okupiti desetke tisuća američkih vjernika.

Tagle će slaviti završnu misu 10. nacionalnog euharistijskog kongresa.

Papa u pismu pohvaljuje nadbiskupa Timothyja Broglia, predsjednika Konferencije katoličkih biskupa SAD-a, i američke biskupe za njihove napore u povećanju pobožnosti prema Euharistiji.

Franjo je također ovlastio Taglea da služi kao njegov izvanredni predstavnik na kongresu u papino ime.

“Doista, svi sudionici ovog događaja bit će ohrabreni da, sjedinjeni s Isusom u Presvetom Sakramentu našeg otkupljenja, budu potpuno svjesni univerzalnih darova koje primaju od nebeske hrane i mogu ih dijeliti drugima”, napisao je Franjo.

Papa dalje nalaže Tagleu da pozdravi sve vjernike okupljene na Kongresu, da “potakne snažnije štovanje Euharistije” i da “izrazi našu dobronamjernost prema svim sudionicima”.

“Želimo da vjernici, okrijepljeni nebeskom hranom, postignu sretniju dob i duhovni prosperitet”, napisao je Franjo. “Jer iz anđeoskog kruha, koji izvire kao iz duhovnog izvora, ljekovitost i obilje Gospodinovih blagoslova obilno teče i slijeva se.”

Ovo će biti prvi Nacionalni euharistijski kongres u više od pola stoljeća i ključni događaj u trogodišnjoj Nacionalnoj euharistijskoj obnovi američkih biskupa, koja vodi u posljednju godinu obnove — Godinu slanja misionara.

Peter Pinedo

Peter Pinedo je dopisnik DC-a za CNA. Diplomirao je na Franjevačkom sveučilištu, Peter je prethodno radio za Texas Right to Life. On je prvi poručnik u rezervi američke vojske.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

‘Bog se nikad ne umara opraštati’: Papa Franjo sluša ispovijed u rimskoj župi

Katoličke vijesti

Pravoslavni patrijarh očekuje posjet pape Franje Turskoj za obljetnicu Nicejskog sabora

Katoličke vijesti

Stručnjak za Gospu od Guadalupe imenovan glavnim teologom za ukazanja

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti