Papa Franjo donirao treće vozilo hitne pomoći ukrajinskoj bolnici
Biskupska konferencija

Papa Franjo donirao treće vozilo hitne pomoći ukrajinskoj bolnici

Papa Franjo po osmi puta poslao je u Ukrajinu kardinala Konrada Krajewskog, prefekta Dikasterija za službu milosrđa, kako bi dostavio treće vozilo hitne pomoći i lijekove za pomoć napaćenom stanovništvu, izvještava Vatican News, prenosi IKA.

Blizina pape Franje napaćenoj Ukrajini ponovno se očitovala i njegovom posljednjom donacijom vozila hitne pomoći jednoj ukrajinskoj bolnici.

Kardinal Konrad Krajewski, papinski milostinjar i prefekt Dikasterija za službu milosrđa, ponovno će biti osoba koja će dostaviti vozilo hitne pomoći koje je Sveti Otac poslao u Ukrajinu.

Po osmi put, kardinal Krajewski će putovati 2000 kilometara u okrug Zboriv u ukrajinskoj regiji Ternopil, kako bi dopremio vozilo hitne pomoći opremljeno kao mobilni centar za oživljavanje u Centralnu bolnicu.

Zajedno s vozilom, Papa šalje po kardinalu Krajewskom i veliku količinu nužnih i spasonosnih lijekova iz vatikanske ljekarne i rimske bolnice Gemelli.

U područje Ternopila, zbog kontinuiranog rata, svakodnevno pristižu brojni konvoji s ranjenim vojnicima i civilima te će tako vozilo hitne pomoći biti i vrijedan instrument za podršku spašavateljima ranjenih.

Papinski milostinjar će u Papino ime otvoriti i Rehabilitacijski centar sv. Ivana Pavla II., a izgrađen je u Vinici u rimokatoličkoj biskupiji Kamyanets-Podilskyy, za pomoć u fizičkoj i psihičkoj rehabilitaciji onih koji su pretrpjeli ratne traume.

Centar, kao i drugi slični njemu, izgrađen je uz doprinos nekoliko Papinskih zaklada kao što su Pomoć Crkvi u nevolji i Papinska zaklada, i bit će otvoren svima, bez obzira na vjersku ili nacionalnu pripadnost. (kta/rv)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Papa djelatnicima pedijatrijske bolnice Bambino Gesù: Nemojte žrtvovati dobrotu i nježnost

Katoličke vijesti

U Franjevačkom samostanu Sv. Ante na Bistriku održana prva likovna kolonija

Katoličke vijesti

Proslavljen Dan Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti