Brodsko Vinogorje: Velika devetnica Djetetu Isusu za uzdignuće na čast oltara sl. B. Stadlera
Biskupska konferencija

Brodsko Vinogorje: Velika devetnica Djetetu Isusu za uzdignuće na čast oltara sl. B. Stadlera

Velika devetnica Djetetu Isusu s nakanom za proglašenje blaženim i svetim sluge Božjega Josipa Stadlera, koju su sestre Služavke Maloga Isusa u svom su samostanu u Brodskom Vinogorju u Slavonskom Brodu zajedno sa župljanima svoje župe Uznesenja BDM-a započele 25. ožujka, nastavljena je u utorak, 25. lipnja.

Misno slavlje u kapeli Stadlerova centra predvodio je domaći župnik Krunoslav Karas, a suslavio vlč. Josip Čabraja, dugogodišnjim dušobrižnik u misijama Njemačkoj.

U prigodnoj homiliji vlč. Karas aktualizirao je evanđelje napose Isusove riječi da ne dajemo svetinje psima ne bacamo bisere pred svinje. Posvjestio je kako su sakramenti Crkve najsvetije i najveće blago ovome svijetu.

“U sakramentima Bog izravno ulazi u naš život. Čovjek svojim grješnim životom obezvređuje dostojanstvo koje mu je Bog dao. Mi smo kršćani pozvani pristupati svetinjama s najvećim strahopoštovanjem. Opasnost je kada im pristupamo samo iz tradicije”…, upozorio je župnik Karas. Svjestan kako se i kršćani često znaju pozivati samo na Božje milosrđe pojasnio je kako Bog ima svoje kriterije, traži od čovjeka da ga ozbiljno shvati, da pokaže da mu je stalo do Gospodina, da poštuje njegove zapovjedi koje su za naše spasenje.

“Pozvani smo praštati jedni drugima, a to će se dogoditi kad se suočimo sa istinom, jer tek onda može nastupiti Božje milosrđe”, zaključio je propovjednik.

Na kraju mise molili su molitvu za proglašenje blaženim i svetim sluge Božjega Josipa Stadlera, a potom su okupljeni pred kipom maloga Isusa izloženog ispred Stadlerove slike molili pobožnost Djetetu Isusu. Župnik Karas posebno je na kraju mise blagoslovio i poškropi nazočnu dječicu. Slavlje je pjevanjem animirala kućna poglavarica s. Pavka Dujmović.

Druženje su i toga puta nastavili u dvorištu Stadlerova centra uz okrjepu. (kta/b.l.)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Caritas BiH organizira info sesije o projektu DISC

Katoličke vijesti

Mostar: Izložba “Služba oka fra Petra Perice Vidića”

Katoličke vijesti

Guča Gora: Završene korizmene duhovne vježbe fratara

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti