Papa Franjo će napisati razmatranje o pobožnosti Presvetom Srcu Isusovu
Europa

Papa Franjo će napisati razmatranje o pobožnosti Presvetom Srcu Isusovu

Vatikan, 5. lipnja 2024. / 05:40 ujutro

Papa Franjo pripremit će razmatranje o Presvetom Srcu Isusovu za svijet “koji kao da je izgubio srce”, najavio je u srijedu.

“Sretan sam što mogu pripremiti dokument koji objedinjuje vrijedne refleksije prethodnih učiteljskih tekstova i dugu povijest koja seže do Svetoga pisma kako bih danas cijeloj Crkvi ponovno predložio ovu pobožnost, punu duhovne ljepote”, rekao je na kraj njegove tjedne audijencije s javnošću 5. lipnja.

Papa je rekao da namjerava objaviti dokument u rujnu i zamolio za molitve dok priprema razmišljanje.

“Vjerujem da će nam puno koristiti razmišljanje o raznim aspektima Gospodinove ljubavi, koja može osvijetliti put crkvene obnove, koja govori nešto značajno svijetu koji kao da je izgubio srce”, rekao je.

Papa je istaknuo da Crkva mjesec lipanj posvećuje Presvetom Srcu Isusovu, te istaknuo da je prošlog 27. prosinca bila 350. obljetnica prvog ukazanja Presvetog Srca Isusova svetoj Margareti Mariji Alacoque. Prosinačka obljetnica započela je razdoblje slavlja koje će se produžiti do 27. lipnja 2025., objasnio je.

Svetkovina Presvetog Srca Isusova ove će se godine slaviti 7. lipnja, u petak nakon druge nedjelje nakon Duhova. Sljedećeg dana Crkva slavi svetkovinu Bezgrešnog Srca Marijina.

Papa Franjo je nakon svoje objave dodao iskreni poziv da se moli za Marijin zagovor za mir u svijetu.

“Blagdan Presvetog Srca Isusova i spomendan Bezgrješnog Srca Marijina, koji se Crkva priprema proslaviti idućih dana, podsjeća nas na potrebu odgovora na Kristovu otkupiteljsku ljubav te nas poziva da se povjerimo s pouzdanjem se predajemo zagovoru Majke Božje“, rekao je.

“Molimo Gospodina, po zagovoru njegove Majke, za mir”, molio je Papa, zastajući prije nego što je dodao, “mir u napaćenoj Ukrajini, mir u Palestini, Izraelu, mir u Mjanmaru”.

“Molimo se da nam Gospodin podari mir i da svijet ne pati toliko od rata. Neka Gospodin blagoslovi sve. Amen.” zaključio je.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Vatikan otvara izložbu fotografija o učincima klimatskih promjena

Katoličke vijesti

Dok su temperature oceana rekordne, Vatikan je domaćin rasprava o klimatskim promjenama, nudi resurse

Katoličke vijesti

9 stvari koje treba znati i podijeliti o Fátimi

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti