Papa ‘duboko ožalošćen’ zbog života izgubljenih u eksplozijama u Iranu
Papa

Papa ‘duboko ožalošćen’ zbog života izgubljenih u eksplozijama u Iranu

Papa Franjo izražava svoju iskrenu sućut, tugu i molitve za poginule, ozlijeđene i ožalošćene nakon terorističkih eksplozija u Kermanu u Iranu.

Od Deborah Castellano Lubov

Papa Franjo duboko je ožalošćen zbog gubitka života nakon smrtonosnih eksplozija u Kermanu u Iranu u srijedu i moli se za žrtve, ozlijeđene i ožalošćene obitelji.

Sveti je Otac to izrazio u telegramu sućuti koji je u petak u njegovo ime poslao državni tajnik Vatikana, kardinal Pietro Parolin.

“Njegova Svetost Papa Franjo”, počelo je, “bio je duboko ožalošćen kada je saznao za gubitak života uzrokovan nedavnim eksplozijama u Kermanu,” istaknuvši “da jamči svoje molitve za one koji su umrli i za njihove ožalošćene obitelji .”

“Isto tako izražavajući svoju duhovnu solidarnost s ozlijeđenima, Njegova Svetost zaziva na sav narod Irana Svemogući blagoslov mudrosti i mira.”

Oko 100 ubijenih, veliki broj ranjenih

U četvrtak je Islamska država preuzela odgovornost za dvije eksplozije u Iranu u kojima je poginulo gotovo 100 ljudi, a desetine su ranjene kod spomenika glavnom zapovjedniku Qassemu Soleimaniju.

Militantna sunitska muslimanska skupina, putem priopćenja objavljenog na svojim povezanim kanalima Telegram, rekla je da su dva pripadnika IS-a aktivirala pojaseve s eksplozivom u gomili koja se u srijedu okupila na groblju u gradu Kermanu na jugoistoku Irana, izvijestio je Reuters.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Papa osudio napad na slovačkog premijera

Katoličke vijesti

Papa na Dan sjećanja na holokaust: Mržnja i nasilje poriču našu ljudskost – Vatican News

Katoličke vijesti

Papa: Humanitarni rad Crvenog križa pokazuje da je bratstvo moguće – Vatican News

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti