Papa mladima iz Taizéa: ‘Usudite se graditi drugačiji svijet’ – Vatican News
Papa

Papa mladima iz Taizéa: ‘Usudite se graditi drugačiji svijet’ – Vatican News

U pozdravu 46. europskom susretu u Taizéu papa Franjo potiče mlade da prihvate slušanje i prihvate one koji su na rubu društva.

Autor: Christopher Wells

Papa Franjo uputio je svoje pozdrave mladima koji se okupljaju pod okriljem zajednice iz Taizéa, “da mole i dijele život lokalnog stanovništva i crkvenih zajednica” u Ljubljani, Slovenija.

46th Europski susret u Taizéu, ekumensko okupljanje mladih iz raznih zemalja i denominacija, održava se od 28. prosinca do 1. siječnja, a fokusirat će se na temu „Putujemo zajedno“.

46. ​​europski sastanak

46. ​​europski sastanak

‘Usudite se izgraditi drugačiji svijet’

U poruci koju je prenio kardinal državni tajnik Pietro Parolin, Sveti Otac ističe priliku za sudionike da žive “lijepo iskustvo prijateljstva s Bogom i s drugima” kao Crkva i zajednica.

Kao “Tijelo uskrslog Gospodina prisutno u svijetu”, mladi su pozvani ponovno otkriti umijeće slušanja, čin ljubavi koji leži u srcu povjerenja. U svijetu u kojem neprestano nastaju sukobi i ratovi zbog nedostatka slušanja, Papa poziva mlade “da se usude graditi drugačiji svijet, svijet slušanja, dijaloga i otvorenosti”.

Rad za ‘kvalitativnu transformaciju’

Izazov je, kaže, “raditi prema kvalitativnoj preobrazbi našeg života u društvima”, posebice izbjegavajući sve oblike “marginalizacije, zatvaranja, isključivanja i odbacivanja” različitih kategorija ljudi.

Na taj način, kaže Papa, mladi mogu postati graditelji “kultura i religija za stabilan i otvoren svijet”.

Taize sastanak u Madridu

Taize sastanak u Madridu

Živi poput Isusa

Potiče ih da se obvežu živjeti poput Isusa koji nikoga nije isključio, nego je prepoznao Božju prisutnost u onima na marginama društva.

Kardinal Parolin zaključuje svoje pismo uvjeravanjem da papa Franjo “računa na vas i vjeruje vam, a Crkva vam vjeruje”. Papa ih, rekao je, poziva da svojim riječima i djelima “daju snažnu poruku našem svijetu koji odbacuje ranjive. Učinite svoje snove o ljubavi, pravdi i miru konkretnom stvarnošću… Ne dopustite da vam ukradu snove i doprinesite ‘izgradnji društva dostojnog tog imena’.”

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Papa na Angelusu: Ponovno otkrijte radost Isusovih učenika – Vatican News

Katoličke vijesti

Papa: Kršćani se moraju brinuti za Kristove rane u čovječanstvu

Katoličke vijesti

Papa mijenja pravila o nabavi i izvanrednim troškovima Dikasterija

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti