Papa blagoslovio zvono “Glas nerođenih” za Kazahstan
Svijet

Papa blagoslovio zvono “Glas nerođenih” za Kazahstan

Zaklada Yes to Life obvezala se poslati zvona svakoj naciji u svijetu kako bi promicala obranu ljudskog života od začeća do prirodne smrti.

Papa Franjo je na audijenciji u srijedu pozdravio poljske hodočasnike koji su mu na blagoslov donijeli još jedno zvono “Glasa nerođenih”. Zvono je dio inicijative koja slična zvona šalje diljem svijeta podsjetiti na važnost zaštite ljudskog života od začeća do prirodne smrti.

Inicijativu “Glas nerođenih” pokrenula je poljska Zaklada Da životu Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije. Prema Vatikanskoj zakladi Ivana Pavla IIYes to Life potaknuo je na akciju predsjednik organizacije, Bogdan Romaniuk, koji je postao vrlo zabrinut zbog izvješća iz 2019. o raširenosti pobačaja u cijelom svijetu:

“Više od 42 milijuna djece diljem svijeta svake godine bude ubijeno zbog pobačaja. Nakon što sam u prosincu 2019. pročitao ovu informaciju na jednoj od web stranica, predložio sam upravi zaklade ‘Da životu’ Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije izradu zvona u zvonoljevaonici Jana Felczyńskog u Przemyślu,” izvijestio je potpredsjednik Romaniuk.

Zaklada od tada lijeva zvona, a prvo zvono Papi je predstavljeno 2020. Još dva zvona izrađena su 2022. i poslana su u Ukrajinu i Ekvador, a četvrto je poslano u Zambiju 2023. Zvono iz 2024., prikazano u videu iznad, namijenjeno je Kazahstanu.

Kod publikePapa Franjo je komentirao da nas “Duh Sveti uvijek podiže na višu razinu nesebične i praktične ljubavi prema siromašnima, bolesnima i ranjivima, kao što su začeta djeca.” Zatim je pozdravio Zakladu Yes To Life i pozvonio s dvoje poljske djece iz grupe. Pohvalio je inicijativu, rekavši da će zvona “služiti kao podsjetnik na važnost zaštite ljudskog života od začeća do prirodne smrti”.

Svako od zvona izliveno je u Poljskoj, a na njima je ispisan tekst 5. zapovijedi – „Ne ubij” – uz citat blaženog fra. Jerzy Popiełuszko, koji je rekao: „Život djeteta počinje pod majčinim srcem.

Zaklada Yes to Life izjavila je da namjerava distribuirati zvona “Glasa nerođenih” svim zemljama svijeta.

Velika crkvena zvona
OTKRIVENO ZVONO ZA MOSUL
ITALIJA-VATIKAN-PAPA-POSJET

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Kanadski biskupi hvale one koji svjedoče na društvenim mrežama, ali upozoravaju ‘ne budite naivni’

Katoličke vijesti

House će razmotriti prijedlog zakona za zaustavljanje uskrate financiranja centara za kriznu trudnoću od strane Bidenove administracije

Katoličke vijesti

Nova aplikacija Mississippija ‘MAMA’ povezuje mame s pomoći koja im je potrebna

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti