Palestinski predsjednik Abbas poziva na zaštitu svetih mjesta
Biskupska konferencija

Palestinski predsjednik Abbas poziva na zaštitu svetih mjesta

Izrael se mora obvezati na obustavu napada na sveta mjesta, izjavio je palestinski predsjednik Mahmud Abbas kako je izvijestila palestinska novinska agencija Wafa, a prenosi KNA u ponedjeljak, 19. veljače 2024. Abbas je to izjavio u Ramallahu tijekom susreta s glavnim tajnikom Svjetskog vijeća Crkava Jerryjem Pillayem.

Abbas je u razgovoru s Pillayem optužio Izrael za genocid na palestinskim pučanstvom u Pojasu Gaze i namjernu politiku ubijanja i zatvaranja. To mora odmah prestati, rekao je palestinski predsjednik. Pritom je pohvalio zauzimanje Svjetskog vijeća Crkava za prava palestinskog naroda.

Pillay se nalazi u posjetu Svetoj zemlji, prvi put otkako je izabran za glavnog tajnika Saveza. Tijekom posjeta planirani su susreti s različitim vjerskim, društvenim i političkim dužnosnicima.

Na početku posjeta u subotu sastao se s visokim crkvenim predstavnicima u Jeruzalemu i s njima zajedno pozvao na molitvu za mir. Cilj njegova posjeta je “izražavanje solidarnosti, razmatranje aktualne situacije i razgovor o tome kako Svjetsko vijeće Crkava može pomoći”, rekao je Pillay. (kta/ika)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Nova pravila o prihvatu migranata u Europskoj uniji

Katoličke vijesti

Misa u bazilici Kraljice svete krunice za pripadnike MO i OS BiH

Katoličke vijesti

Drugi dan Mladifesta Hrvatska | Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije BiH

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti